Stirile fantasy ale lunii septembrie

Stiri fantasy din tara

Dupa o vara relativ „secetoasa”, septembrie vine plina de belsug si abundenta. Daca cei de la Nemira ne trateaza de parca Craciunul a venit deja, Paladin ne rasfata si ei, mai moderat, dar daca adaugam cele doua titluri anuntate/publicate la faptul ca acestia au plecat urechea la nemultumirile cititorilor acestei pagini, am speranta ca nu peste mult timp aceasta editura va redeveni cea ce era atunci cand aparea in forta pe piata romaneasca de sf/fantasy.

Aparitii editoriale din tara

Editura Nemira

steven-erikson---amintirile-ghetii_vol-1bsteven-erikson---amintirile-ghetii_vol-2bAmintirile Ghetii (Cronicile Malazane #3) – Steven Erikson – Cel de al trei-lea roman din impresionantul univers malazan este cea mai importanta aparitie fantasy a anului, in opinia mea. Sper din tot sufletul ca Nemira sa grabeasca publicarea acestei serii cu macar doua volume pe an.

sulitadesertului-siteSulita Desertului (Demon #2) – Peter V. Brett – Chiar daca am citit acest roman de ceva vreme nu pot decat sa ma bucur ca Nemira continua aceasta serie plina de forta si de farmec. Chiar daca gurile rele comentau ca acest roman este mult mai slab decat primul, va pot spune cu mana pe inima ca sunt doar vorbe si ca cei care au indragit Omul Pictat, vor savura cu aceasi placere si Sulita Desertului.

cavalerul-celor-sapte-regate_siteCavalerul celor Sapte Regate (Povestirile lui Dunk si Egg # 1-3) – George R. R. Martin – Volumul reuneste trei nuvele care se petrec cu o suta de ani inainte de evenimentele din Urzeala Tronurilor pe vremea cand Targarienii mai stapaneau cele Sapte Regate. Si chiar daca in ultima vreme fac semi-alergie la tot ce este semnat R. R. Martin si nu se numeste The Winds of Winter, orice completare la universul Cantec de Gheata si Foc este binevenita si sunt nerabdator sa citesc aventurile celor doi cavaleri.

joe-abercrombie---jumatate-de-regeJumatate de Rege (Marea Sfaramata #1) – Joe Abercrombie – Si, de parca nu eram deja un fanatic adorator al Nemirei, o veste de ultima ora m-a transpus in stari de beatitudine religioasa. Noua serie a lui Abercrombie este in curs de aparitie! Mama tuturor zeilor fantasy ne surade luna aceasta! Cu aceasta ocazie as vrea sa-l felicit si sa-i multumesc lui Liviu Szoke de la fansf, un apropiat al acestui blog, cel care a tradus pentru cititorii romani acest roman al unuia dintre cei mai importanti autori fantasy ai momentului.

Editura Paladin

bookpic-elias-si-spioana-carturarilor-80195Elias di Spioana Carturarilor (An Ember in the Ashes #1) – Sabaa Tahir – Chiar daca, din motive pe care eu nu le inteleg, Paladin sau deitura Art (sunt putin confuz) nu vrea sa stiti asta, va spun eu: este vorba despre An Ember in the Ashes, roman YA fantasy aparut  in luna aprilie a acestui an si care a facut ceva valva, fiind foarte bine primit atat de critica cat si de fani. Se vorbeste deja chiar si de o ecranizare… Oare de ce s-au chinuit Art/Paladin sa ascunda acest roman interesant in spatele unui titlu infantil si a unei coperti anoste?

bookpic-martianul-39442Martianul – Andy Weir – Chiar daca este vorba de science fiction din cel mai hard, nu ma pot abtine sa nu semnalez acest roman. Ingenioasa poveste de supravietuire scrisa de Weir, roman autopublicat in prima faza, este castigatoarea premiului Goodreads Choise Award pentru cel mai bun roman sf pe 2014 si super castigatorul unei ecranizari regizate de Ridley Scott si avandul pe Matt Damon in rolul principal!

Stiri fantasy externe

Harper Voyage, una dintre cele mai importante edituri britanice dedicata sf/fantasy si-a sarbatorit luna aceasta cea de a 20 aniversare. Cu aceasta ocazie, editura si-a cadorisit cititorii cu un scurt documentar in care cativa dintre cei mai importanti scriitori fantasy ai momentului ne spun de ce s-au indragostit de acest gen. Placut impresionat de filmulet lor vi-l ma simt obligat sa-l promovez si eu. Si tinand cont ca Harper Voyage inseamna Mark Lawrence, Robin Hobb, George R.R. Martin,Joe Abercrombie, Guy Gavriel Kay si Peter V Brett, nu pot decat sa le urez si eu, cu ochii pe cele cateva volume publicate de ei pe care le am in biblioteca, un sincer La Multi Ani!

Aparitiile editoriale ale lunii septembrie

0765380722.01._SCLZZZZZZZ_SL300_The Traitor Baru Cormorant – Seth Dickinson – Aceasta poveste despre razbunare si intriga economica si imperiala a fost unul dintre romanele mele cele mai asteptate pentru toamna aceasta, motiv pentru care o citesc deja si voi reveni cat de curand cu o parere personala. Pana atunci, conform recenziilor, avem de a face cu un roman de succes care se va regasi pe listele celor mai bune romane fantasy din 2015.

B00ZPT3JUE.01._SCLZZZZZZZ_SL300_Foreign Devils (Fisk and Shoe #2) – John Hornor Jacobs – Aparitia acestui roman a fost o surpriza deosebit de placuta pentru mine, deoarece nu stiam ca urmeaza un nou roman in ingeniosul univers al lui Hornor Jacobs. Fisk, Shoe, dar si Livia Cornelius pornesc intr-o noua aventura, de data aceasta pe taramul Lorzilor Toamnei, adica cam pe unde-i China in universul nostru. Am fost un mare fan The Incorruptibles asa ca nu pot decat sa ma bucur de acest roman care a sarit brusc in varful listei mele de lectura.

0451466802.01._SCLZZZZZZZ_SL300_The Aeronaut’s Windlass (The Cinder Spires #1) – Jim Butcher – Jim Butcher este bine cunoscut pentru seria The Dresden Files, una dintre cele mai importante serii urban si paranormal fantasy, dar si pentru seria fantasy Codex Alera. Noua serie a creatorului lui Harry Dresden este un steampunk fantasy care urmareste conflictul aeronautic dintre turnurile gigantice care se ridica deasupra unei planete acoperite in ceata, turnuri care adapostesc omenirea.

0756409721.01._SCLZZZZZZZ_SL300_Twelve kings of Sharakhai (The Song of the Shattered Sands #1) – Bradley P. Beaulieu – Acesta este inca unul dintre romanele fantasy din toamna aceasta pentru care existau asteptari mari. Deocamdata recenziile pe care acest nou epic fantasy le-a primit par sa-l situeze la nivelul asteptarilor, asa ca ma gandesc ca merita „dat un ochi”.

1623656311.01._SCLZZZZZZZ_SL300_Unholy War (Moontide Quartet #3) – David Hair – Aceasta serie apare pe listele cu cele mai subevaluate serii fantasy ale carei carti, cu toate recenziile excelente de pe goodreads, pare sa fi trecut pe sub radarul criticii. Mage’s Blood, primul roman al seriei este de ceva vreme pe lista mea de lectura si sper sa aflu cat de curand de ce este toata lumea atat de incantata.

0765385244.01._SCLZZZZZZZ_SL300_The Sorcerer of the Wildeeps – Kai Ashante Wilson – Trebuie sa recunosc ca am fost atras de coperta acestui roman in prima faza, dar apoi, citind recenziile am descoperit ca este vorba de un fantasy inteligent si impecabil scris (asa zice lumea), motiv pentru care m-am decis imediat ca il voi citi in cel mai scurt timp.

0316399817.01._SCLZZZZZZZ_SL300_Reign of Iron (Iron Age #3) – Angus Watson – Acesta este cel de al treilea si ultimul roman dintr-o serie epic fantasy istoric foarte bine primita. Magie intunecata si batalii crancene intr-o Britanie druidica invadata de imperiul roman. De remarcat viteza cu care Watson scrie, caci cel de-al doilea roman al seriei aparea in luna aprilie a acestui an. E uite ca se poate si bine si repede…

postat de Dezideriu Szabo
Acest articol a fost publicat în Stiri fantasy, Uncategorized și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

47 de răspunsuri la Stirile fantasy ale lunii septembrie

  1. george frigura zice:

    Am deja precomanda pentru toate aparitiile noi de la Nemira insa nu reusesc sa ma decid pe care sa o devorez mai intai, mai ales ca odata cu cele mai sus amintite abia acum mi-am comandat si Witcher si a doua parte din seria furnicilor..toate bune, toate toate 🙂
    Odata cu lansarea dialogului intre fanii blogului si reprezentantii editurii Paladin, mi-a revenit la acceptabil gradul de incredere in Paladin si astept cu nerabdare eventualele noutati(hint Brando…Sanderso…) in vederea lansarii unei comenzi masive hehe…
    Stie cineva daca si editura Trei pregateste vreo surpriza pentru Gaudeamus?

    Apreciază

  2. Fennris zice:

    Hehe 😀 vad ca te-ai grabit cu articolul, cei de la nemira au pus la „in curs de aparitie” si volumul 4 din seria Temeraire 😀 pentru cei interesati, binenteles 😀

    Apreciază

  3. haggard zice:

    superb ce se intampla la nemira.eu astept de la ei si dan simmons dangerous women robin hobb jemisin si continuarea la magicienii.oricum mai este pana la gaudeamus.pacat ca de la trei nu vine nici o veste si sunt cateva titluri pe care le astept.

    Apreciază

  4. Regis zice:

    As fi vrut ca Nemira sa continue seria First Law cu Best Served Cold, Heroes etc. Cat despre seria Demon… O sa cumpar cartile originale, ca vreau sa le citesc in engleza si imi plac si copertile mai mult 😛

    Apreciază

    • Altul zice:

      Pana la urma faci ce vrei, vorba aia, dar de ce nu sustinem editurile romanesti? Mai ales o editura care chiar face treaba?

      Apreciază

      • Fennris zice:

        Perfect de acord, dar pana la urma fiecare face ce vrea 😀

        Apreciază

      • Altul zice:

        D-asta am specificat si eu ca fiecare face ce vrea. Doar ca noi avem obiceiul sa ne plangem de edituri ca nu scot carti. Dar cand editurile scot carti si cititorii le cumpara tot in engleza pentru ca sunt copertile mai frumoase, ce mai e de zis aici?

        Apreciază

      • Altul zice:

        Si a nu se intelege ca e vorba aici de Regis neaparat, ca el a specificat doar seria Demon. Dar sunt multi hipsteri pe care i-am vazut eu personal pe internet, care nu citesc in romana din cele mai penibile motive, multe denotand snobism.

        Apreciază

      • Fennris zice:

        Asta e o cretinitate, astia suntem, eu mereu mi-am luat cartile in romana tocmai din acest motiv.

        Apreciază

      • Regis zice:

        Pana la urma eu votez cu banii mei. Si daca tot fac asta macar sa cumpar un produs de care sunt multumit, in loc sa cheltui bani din pur sentimentalism.

        Apreciază

      • Altul zice:

        Nu iti spune nimeni ce sa faci cu banii tai, Regis. Aici e vorba de atitudine si gandire. Si nu cred ca este nici sentimentalism. Daca o editura iti da o carte cu o traducere ok, coperti ok (nu are nimeni ce sa zica de copertile actuale de la Nemira) si intervale regulate in care apar continuarile, de ce sa nu ajutam piata romaneasca, cand acest ajutor la un moment dat tot pe noi ne va avantaja (si nu doar in literatura, ci in mai multe planuri, tinand cont ca banii circula in tara)? Si apoi, nu toata lumea citeste in engleza. De ce sa nu punem cu totii umarul in dezvoltarea literaturii sf&f pe piata romaneasca, care iarasi poate avea beneficii in viitor? La urma urmei, suntem o comunitatea (chiar daca experiem situatii in mod individual).

        Apreciat de 1 persoană

  5. Adevaruri despre dacisti zice:

    Salut!
    Am o intrebare pentru cei care au citit seria „Malazan Book of the fallen”,eventual cat mai multe volume din serie:e adevarat ca se gasesc in poveste elemente de teorie darwinista?Chestii de genu’ „rasa aia a evoluat din rasa cutare”?Intreb pentru ca ma interesam despre lumea lui Steven Erikson,dacă merită cărţile lui citite sau nu,şi am dat într-un loc peste următoarea descriere a oamenilor:,,They (humans) were the „traditional” response to the question „what happened to the living Imass who didn’t arrive in time for the ritual?” – „They eventually evolved in to humans”.

    Apreciază

  6. Liviu Szoke zice:

    Cu mare plăcere, Dezideriu. Și eu îți mulțumesc pentru atenție și încredere. Și pentru articolele frumoase și interesante pe care le postezi.

    Apreciază

  7. Mikey zice:

    Am terminat recent Sulita Desertului si mi-a placut. Se ridica la nivelul asteptarilor. Ma enerveaza doar intercalarea „culturii arabe” care deja incepe sa devina cliseistica in cam toate scrierile fantasy. Dar asta poate fi un subiect de discutie separat: „Lumile exterioare in SF si Fantasy”. Deocamdata se impart in cam doua: nordicii barbosi (vikingi gen) versus fanaticii deserturilor (arabi). Parca as citi istorii alternative. Nu ca m-ar deranja in mod deosebit… Just a thought!

    Nuvela „Cavalerul misterios” am citit-o in antologia Razboinicii. Mai apare si in antologia Epic: Legende Fantasy de la Trei. Am savurat-o cap coada si m-a facut sa patrund mai adanc istoria casei Targaryen si a bastarzilor ei „Blackfyre”. Pentru fanii seriei „Cantec de gheata si foc” e un must read…

    Pe Abercrombie nu-l mai pomenesc. Pt. mine e aparitia fantasy a sfarsitului de an, inainte chiar de Erikson.

    Legat de coperti, intr-adevar, era ceea ce lipsea Nemirei. Felicitari desenatorilor pentru Sulita Desertului care mie imi place mai mult decat cea originala, cu blazonul. Coperta de la „Cavalerul celor 7 regate” este frumoasa dar putin puerila, parca as fi preferat-o pe cea din US. „Jumatate de rege” e cam tot aceeasi dar pusa in oglinda, parca. In schimb ma enerveaza tare coperta de la Martianul. Inteleg ca au vrut sa lege aparitia cartii de cea a filmului dar chiar asa? Am vazut la ei pe facebook si alte afise de film si oricare erau mai bune decat asta. Asta e prea exagerata…

    Apreciază

    • Adevaruri despre dacisti zice:

      Salut!
      Am o întrebare,referitoare la seria Demon Cycle:acţiunea poveştii se petrece cumva într-o lume modernă postapocaliptică,în care se mai găsesc încă anumite vestigii de modernitate.Citisem pe undeva că sunt referiri la rămăşite de autostrăzi sau cam aşa ceva.

      Apreciază

      • orizontverde zice:

        Nu chiar autostrazi dar a existat o perioada tehnologica, in care wardurile impotriva demonilor au fost uitate, dupa care a urmat o noua invazie a demonilor care a dus la colapsul civilizatiei. Se vorbeste despre lectric si cunostinte tehnologice aflate in carti antice…

        Apreciază

      • Adevaruri despre dacisti zice:

        Înţeleg.
        Merci mult de răspuns!

        Apreciază

  8. Mikey zice:

    Salut!
    Daca a existat vreo astfel de referire, mi-a scapat. In cele doua culturi prezentate pana acum (in primele doua carti) cei din nord si cei din sud se raporteaza diferit la aparitia demonilor (corelings), dupa propriile lor traditii si legende. Cert e ca nicaieri nu se mentioneaza vreo descendenta a lor dintr-o lume moderna. Se poate sa ma insel. Sunt doua carti voluminoase cu dese intretesaturi de actiuni si personaje, si se poate sa fi trecut cu vederea vreo astfel de referire. Oricum, Brett nu si-a propus sa faca din asta o tema a cartilor.

    Apreciază

    • Adevaruri despre dacisti zice:

      Merci pentru răspuns!
      Zici că-i bună „Cavalerul celor şapte regate”?Tocmai ce mi-am luat-o vineri,ca boierii cu 50% reducere de pe elefant.ro ;),dar citesc altceva acum şi nu pot să mă apuc de ea.În orice caz,e prima pe lista de aşteptare.Îmi plac tare operele lui Martin.

      Apreciază

      • Mikey zice:

        Si eu sunt fan Martin si mi-e ciuda un pic ca nu e prea recunoscut pentru scrierile sale SF. Are povestiri si nuvele absolut memorabile, iar „Peregrinarile lui Tuff” e una dintre cele mai haioase carti de SF. Povestirile din „Cavalerul celor sapte regate” coroborate cu „Lumea de gheata si foc” iti da o imagine generala despre casa Targaryen si importanta ei in istoria Westerosului. Eu mi-am luat „Lumea de Gheata si Foc” pt grafica dar m-am trezit citind-o cap coada…
        Acuma ce citesti? Daca e SF F fii liber sa ne impartasesti si noua. 🙂

        Apreciază

      • Adevaruri despre dacisti zice:

        Total de acord,Martin e foarte tare.I-am citit până şi antologia „Zburătorii nopţii” şi „Lumina ce se stinge” (Dying of the light),care mi-a plăcut foarte mult,lucru destul de rar pentru mine dat fiind că nu prea citesc SF.Defapt înafară de ceva Lovecraft în liceu,când eram devorator de literatură horror, şi mai sus menţionatele lui Martin chiar nu am citit altceva din domeniul SF.Nu prea mă pasionează sincer să fiu.Fantasy-ul pe de altă parte e una din pasiunile mele principale,deşi,sincer să fiu,am pretenţii mult prea mari (poate chiar mofturi) şi mi-e destul de greu să găsesc opere pe gustul meu.

        Acum citesc „Regii blestemaţi” de Maurice Druon.Nu prea are treabă cu domeniul blogului-gazdă…Decât dacă ţinem cont cât de mult l-a insipirat pe Martin pentru ASOIAF.Şi crede-mă că l-a inspirat enorm.

        Apreciază

      • Altul zice:

        Regii Blestemati am citit-o si eu si pot sa zic ca e una din cele mai tari carti pe care le-am citit (cu exceptia volumul 7, care desi nu e rau, e totusi plictisitor fata de restul). Pana sa dau de fantasy, romanele istorice au fost principala mea pasiune (pe langa un „fetis” pe care il am cu Dostoievski), si romanul asta chiar e unul foarte bun si este fidel realitatii istorice. Nu mai spun de faptul ca este mult mai „crud” decat ASOIAF, cu mult mai multe intrigi si morti cat cuprinde. Si te gandesti ca astea au fost reale 😀

        Cat despre SF, incearca Asimov, care este si ramane „stalp”. Si David Brin e ok. As adauga si „Dune” care o fi ea sf, dar este extrem de profunda, iar conflictele interne te fac sa uiti ca totul se petrece intr-un alt spatiu.

        Apreciază

  9. Mikey zice:

    „Lumina ce se stinge” (Martin, nu Eliade 🙂 ) as incadra-o mai mult la fantasy decat la sf. Mi-a placut si mie, si pe alocuri aduce cu ASOIAF, in special ideea castelor care se aseamana cu casele din ASOIAF.
    Daca ar fi sa ma gandesc la niste scriitori de sf care scriu cat mai fantasy, cel mai apropiat ar fi Orson Scott Card mai ales cu Wyrm sau Stapanul Cantecelor. Ursula Le Guin sau Roger Zelazny i-as incadra, iarasi, mai repede la fantasy, desi pe mine nu m-au cucerit. Insa ca si o surpriza placuta pentru mine, unele dintre cele mai frumoase capitole de fantasy le-am gasit, paradoxal, la tatucul hard sf-ului, Peter F. Hamilton. Capitolele din Trilogia Golului ce-l au in prim plan pe Edeard sunt excelente. Practic Hamilton reuseste sa creeze doua povestiri total opuse intr-un singur univers. Daca cumva ramai fara fantasyuri cu pedigree, de citit, ceea ce ma cam indoiesc ca e cazul, iti recomand seria asta. Cu ocazia asta poate te indragostesti si de SF 🙂
    Cand am vazut in librarii Regii Blestemati si nota de pe coperti cu „seria care a inspirat Urzeala Tronurilor” mi-a atras atentia dar m-a cam descurajat numarul mare de volume. Ramane in vizor desi waiting listul creste aproape de la o zi la alta, thank you very much Nemira for that… 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    • Altul zice:

      Crede-ma ca vei citi foarte repede „Regii Blestemati”. E mai captivanta decat ASOIAF la capitole cum ar fi: jocuri politice, regi morti, amantlacuri, batalii, cavaleri etc. Iar Druon e un povestitor si mai talentat decat Martin.

      Apreciază

      • George Frigura zice:

        Sincer pe mine nu m-a prins seria lui Druon, am citit-o insa nu a fost nimic mai mult decat o lectura usoara, simpla si comerciala…Cumva modul de scriere in Regii Blestemati a fost similar cu Hunger Games si seria Amurg, mult prea young adult pentru mine…

        Apreciază

      • Adevaruri despre dacisti zice:

        Depinde şi de traducere.
        Am citit mai demult o „novelizare” după filmul Alien (Ridley Scott),serie care pentru mine e mai mult horror psihologic decât SF (primul şi al treilea film cel puţin),şi era atât de prost tradusă (ex.”trapdoor” era tradus „uşă capcană”) că mi-a luat o lună să citesc vreo 200 de pagini.Pe când,de pildă,din Urzeala Tronurilor,care mi-a plăcut cel mai mult, citeam şi 200 de pagini pe zi dacă aveam timp.Depinde şi cât de priceput e traducătorul.
        Am comparat ediţia de acum câţiva ani,de la Litera,a Regilor Blestemaţi cu ediţia mea din anii ’60-’70 şi,să-mi fie cu iertare,nu se compară.E mult mai bună cea pre-decembristă.Cea de la Litera are coperţi frumoase,nimic de zis,dar conţinutul,după a mea părere,nu e tradus cum trebuie Multe păcate a avut perioada socialistă dar la capitolul traducerii operelor străine nu se pot face reproşuri.Cel puţin eu până acum nu am găsit o carte străină din „epoca de aur” tradusă aiurea.
        Deci pentru oricine vrea să savureze la maxim „Regii blestemaţi”,eu îl sfătuiesc să caute ediţiile de dinainte de revoluţie,şi în nici un caz pe cea de la Humanitas.Se găsesc pe Okazii.ro cu nemiluita şi la preţuri accesibile,dacă nu deranjează că sunt „cărţi second-hand”.

        Apreciază

      • Altul zice:

        @George

        Sigur, depinde si gusturile fiecaruia acum. Mie nu mi s-a parut nimic YA. E o relatare destul de exacta dpdv istoric despre sfarsitul dinastiei capetienilor. Autorul a intervenit in dialoguri, care nu mi s-au parut deloc „cheesy”. Poate daca povestea in sine ar fi fost inventata de Druon, ar putea exista o suspiciune de comercial. Dar ca si roman istoric, mie mi s-a parut foarte ok, mai ales ca l-am citit dupa ce cineva mi-a recomandat ca fiind „un roman istoric extraordinar”, romanul „Stalpii Pamantului” si m-am trezit ca citesc o telenovela. Dupa „Stalpii Pamantului”, „Regii blestemati” chiar mi s-a parut o lectura foarte tare, la obiect si lipsita de clisee.

        Apreciază

  10. George Frigura zice:

    Eu nu am vorbit de poveste, vorbesc doar de modul in care au fost scrise cartile. Acel mod de scriere simplu si direct, calea cea mai scurta ca sa nu fie nevoie sa te concentrezi cand citesti. Le-am comparat cu Hunger Games si Amurg deoarece modul in care au fost scrise mi-a lasat impresia ca publicul tinta ar fi adolescentii.

    Apreciază

    • Altul zice:

      Ti-am zis, aici e vorba si de optica personala. Din punctul meu de vedere (si subliniez adjectivul pronominal posesiv pentru ca nu vreau sa agasez pe nimeni cu placerile mele literare), naratiunea e departe de stilul YA. Daca vei compara cu alti grei ai romanului istoric (Walter Scott, Sienkiewicz), o sa vezi ca Druon sta destul de bine. La urma urmei, daca target-ul este sa prezinti desfasurarea unor evenimente istorice, nu prea ai de ce sa te hazardezi cu o naratiune complicata.

      Si dupa cum am zis, eu am citit cartea dupa ce am citit „Stalpii pamantului”, care este clar o naratiune in stil YA si dupa „Cronicile Ucigasului de Regi”, care a doua carte are peste 1200 de pagini pentru patru intamplari majore (atentie spoilere): ce se mai intampla pe la Universitate, Vintas, Felurian si perioada din Ademre. Pai Druon in 300 pagini trece peste mai multe intamplari decat Rothfuss in 100 si asta fara sa fie obositor si fara sa iti dea impresia de minimalizare a situatiei. Pur si simplu stie sa fie fluent.

      Apreciază

      • Altul zice:

        Druon in 300 pagini trece peste mai multe intamplari decat Rothfuss in 1000*

        Apreciază

      • George Frigura zice:

        Heh, acum chiar ca nu poate fi comparat Druon cu Rothfuss…Parerea mea personala dupa ce am terminat cele 7 minivolume ale lui Druon a fost ca am citit ceva usor in lipsa de ceva mai bun, Rothfuss insa desi a lungit naratiunea pe 1200 de pagini in a doua parte din Cronici, la finalul cartii eram extaziat si nerabdator vizavi de ultima parte a seriei!

        Apreciază

  11. mj zice:

    văd că nemira a adăugat și „regele magician” la în curs de apariție. luna octombrie a fost foarte prolifică.

    Apreciază

    • mj zice:

      1. În sfârșit
      2. Se putea să nu fie hardcover ?! Nu înțeleg de ce Paladin insistă numai cu hardcover, până și nuvela de 150 de pagini e tot hardcover. Eu cel puțin găsesc incomod să țin în mână o carte în format hardcover, îngreunează cititul.
      3. Deși e format hardcover, coperta observ că e inspirată de paperback-ul de la Gollancz din 2010.
      4. În pagina de detalii apare „În curs de apariţie: Elantris”.
      5. Făcând o comparație, ediția hardcover de la Dance of Dragons de la Nemira e 125 de lei, probabil și aici prețul va fi tot pe acolo sau chiar mai mult. Să vedem.

      În orice caz, o veste bună.

      Apreciază

      • Fennris zice:

        Pentru mine e ok ca e hardcover pentru ca e o carte mare, e posibil sa fie mai ieftina gen 70-80 lei, iar in ceea ce priveste hardcover-urile nu le prea agreez nici eu, doar in situatia cand este vorba de o care groasa. 😁 Sper ca Paladin sa vina si cu alte surprize 😁

        Apreciază

  12. kyodnb zice:

    cred ca hc-urile sunt mai mult pentru colectionari…nu stiu daca au in fisa postului sa fie foarte rasfoite de cititori.

    in afara, din cate stiu eu, intai apar mass market-urile si paper-urile si apoi, in functie de vinzari hc-urile.

    dar la noi bine ca apar si astea 😀 ce va tot plingeti?! 😉

    mergindu-se pe mina unor scriitori cunoscuti publicului romanesc (chiar daca, in unele cazuri, doar din auzite), se sar niste etape din considerente financiare. logic, nu?

    si mai e logic ca reeditarile care au vandut la primele editii pot fi scoase Hc acum.

    unii au cumparat carti doar pentru editia cea noua, adica colectionarii. si se si speculeaza un pic chestia asta.

    nu ca zic ca ar fi ceva rau. 🙂

    Apreciază

Lasă un comentariu