Cele mai asteptate carti fantasy

Pentru diversitate, m-am gandit sa creez si o rubrica de „Most wanted”, atat pentru cartile care trebuie sa apara in premiera in limba engleza cat si pentru acelea a caror publicare o astept in romana si ma refer aici mai ales la continuari ale unor serii incepute.

Cele mai asteptate romane fantasy din 2015:

183772681. The Winds of Winter (Vanturile iernii) – Cantec de gheata si foc #6 – George R.R. Martin                                                                                                 Nu cred ca mai trebuie sa zic de ce e nr. 1 pe lista. Circula niste zvonuri ca in luna octombrie 2015 s-ar putea sa aflam ce s-a intamplat cu Jon Snow.

2. Doors of Stone (Portile de piatra) – Cronicile ucigasului de regi doors#3 –  Patrick Rothfuss                                                                                                             Primele doua romane sunt minunate si vreau sa-l mai aud pe Kvothe povestindu-si aventurile. Din pacate nici o veste… dar speranta moare ultima. Intre timp Rothfuss a publicat o nuvela excelenta care o are ca protagonist pe Auri, unul dintre cele mai enigmatice personaje ale seriei.

TheMirrorEmpire-144dpi3. Empire Ascendant (Ascendent Imperial) – Worldbreaker Saga #2 – Kameron Hurley                                                                                                 Pentru mine The Mirror Empire a fost revelatia anului, mi-a placut atat de mult incat de abia astept luna septembrie, cand este anuntat sa apara al doilea roman al seriei.

skull4. The Skull Throne (Tronul de cranii) – Ciclul Demon #4 – Peter V. Brett                                                                                                                    Poate datorita atmosferei sau a personajelor minunate, aceasta serie s-a lipit de inima mea si sunt nerabdator sa vad incotro merge actiunea, mai ales dupa finalul zguduitor al lui The Daylight war. Din fericire nu mai e asa de mult pana in aprilie.

the white luck warrior5. The Unholy Consult (Consiliul Nesfant) – Aspect Emperor #3 – R. Scott Bakker                                                                                                                         Daca Ciclul Demon vibreaza cu zona mea sentimentala, romanele din ciclul A doua Apocalipsa vibreaza in mod sigur cu intelectul meu si mi-e dor de provocarile pe care Bakker le ridica in proza sa. Din pacate, nici o veste la orizont….

Cele mai asteptate continuari ale unor romane fantasy traduse in limba romana:

The_Magician_King_-_Novel_-_Cover_Art1. The Magician King (Regele Magician) – Seria Magicienii #2 – Lev Grossman                                                                                                                 Magicienii a fost unul dintre romanele care m-a prins si m-a fascinat prin profunzimea sa si prin modul in care Grossman rastalmaceste unele din temele genului. In mod sigur este cea mai buna carte pe care am citit-o anul acesta si din cate am inteles continuarile sunt si mai bune! Dar stiind ca Nemira nu lasa lucrurile neterminate, astept cuminte.

28900902. The Republic of Thieves (Republica hotilor) – Seria Ticalosul Gentilom #3 – Scott Lynch                                                                                                      Cu aceasta serie, Lynch a adus un suflu de prospetime in gen.E o adevarata placere sa urmaresti aventurile tinerilor excroci, intr-o lume cu iz de Italie renascentista. Din pacate aceasta carte a aparut de ceva vreme dar editura Rao pare sa fi uitat de ea. Se pare ca la fel ca si incazul altor proiecte incepute si neterminate de editurile de la noi, voi fi nevoit sa apelez la editia in engleza.

511SXKDFD4L._SL110_3. Memories of Ice (Memoriile ghetii) – Cronicile Malazane #3 – Steven Erikson                                                                                                                     Aceasta este una dintre seriile mele preferate dar m-am hotarat sa o savurez incet, in tihna asa ca nu voi apela la editiile in limba engelza ci ma voi adapta la ritmul editurii Nemira. Dar totusi, un pic mai repede daca se poate…

21692234. Bloodheir (Mostenitor de sange) – Seria Lumea fara zei #2 – Brian Ruckley                                                                                                                     Mi-a placut romanul Nasterea iernii, are vana, are atmosfera, are actiune si personaje puternice, deci tot ce-i trebuie unui roman fantasy solid. Din pacate acesta este alt proiect pe care cei de la Rao par sa-l fi abandonat.

GoldenFool-UK5. The Golden Fool (Bufonul de aur) – Seria Omul aramiu #2 – Robin Hobb Robin Hobb este una dintre cele mai bune scriitoare de fantasy iar Fitz, eroul seriei Farseer este unul dintre cele mai batute de soarta personaje ale genului, doua argumente pentru care astept cu nerabdare aceasta carte.

4 răspunsuri la Cele mai asteptate carti fantasy

  1. popa ion zice:

    editura rao are cea mai marsava politica editoriala.cumpara drepturile de publicare la serii f.f. bune iar apoi te lasa cu ochii in soare.cel mai dureros exemplu este roata timpului.desi primesc mesaje pt a continua seria acestia se fac ca nu aud.qed

    Apreciat de 1 persoană

  2. barabas zice:

    Malazan merita citita in engleza, traducerea are niste scapari(cel mai la indemana exemplu este warlock – mag). In plus, sunt toate aparute si nu mai astepti minim 8 ani sa termine Nemira seria.

    Apreciază

    • orizontverde zice:

      Asa e, dar eu personal am o lista lunga de lectura si daca m-as apuca de proiectul Malazan in engleza, mi-as da lista peste cap… Deocamdata merg pe ritmul de publicare Nemira, dar s-ar putea sa trec la varianta engleza la un moment dat.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s