Cele mai bune cărți fantasy ale anului 2018

Cele mai bune cărți fantasy ale anului 2018

La fel ca și la începutul anilor precedenți, voi încerca să fac un top al celor mai bune romane apărute în anul care a trecut și pe care le-am citit. Și deoarece 2018 a fost plin de apariții editoriale excelente iar eu nu am reușit să citesc decât o mică parte din ele, voi prezenta și topul celor de la Fantasy-Faction pentru a avea o imagine mai largă a cea ce a însemnat 2018 pentru literatura fantasy. Per ansamblu a fost un an bun, cu autorii importanți continuându-și seriile, cu romane noi de la autori grei ca Robert Jackson Bennett sau Miles Cameron, cu nou-veniții de anul trecut rămânând pe val, dar și cu câteva debuturi remarcabile. Pe scurt, un plin de fantezie. Probabil că nu același lucru l-aș putea spune dacă aș încerca să analizez ce a însemnat 2018 pentru apariția de fantasy din țară. Dar mă abțin…

10. Flamura Neagră (Cronicile Kanjerilor #1) – Miloș Dumbraci – Să fie clar, faptul că acest roman se află pe locul zece al acestui top nu înseamnă că este la coadă. Pur și simplu acesta face parte dintr-o altă categorie, acea a romanelor fantasy românești și în mod clar la această categorie ocupă locul întâi (și nu este singurul pe care l-am citit anul trecut). În plus, am dat la o parte câteva romane noi și am ales să-l pun pe acesta aici deoarece romanul lui Miloș Dumbraci este mai bun decât unele romane străine care au făcut mare vâlvă anul trecut. E suficient să amintesc de dezamăgitorul Urmași de sânge și Os, tradus și în limba română.

9. The Armored Saint/The Queen of Crows (The Sacred Throne #1 și 2) – Myke Cole – M-a atras la The Armored Saint numărul mic de pagini și faptul că era scrisă de Myke Cole, un autor pe care vroiam să-l ”cunosc”. La The Queen of Crows m-a atras faptul că citisem primul roman. Într-o lume foarte asemănătoare cu cea din ciclul Demon, dar sufocată și de o religie opresivă, dacă folosești magia riști să deschizi un portal spre Iad și să lași un demon să intre în lume. Cu mult timp în urmă Sfântul Împărat i-a învins pe demoni și acum Inchiziția acestuia trece prin foc și sabie orice comunitate bănuită că ar adăposti magie. Până când o fată măruntă dar bătăioasă îmbracă o armură alchimică construită pentru mai marii Bisericii, răpune un demon și pornește o revoluție. Omul Pictat și Ioana D`Arc, într-o serie excelent scrisă, cu personaje puternice și o grămadă de acțiune.

 8. The Bitter Twins (The Winnowing Flame #2) – Jen Williams – Descopeream plin de uimire în toamna anului care a trecut excelentul The Ninth Rain al lui Jen Williams, roman care m-a dat pe spate cu universul extraordinar creat de autoare, univers populat de oameni, de vrăjitoare, de o rasă de ființe aproape nemuritoare și de creaturi mitice de genul dragonilor, a grifonilor, etc. luptând cu implacabilii Jure`lia unii dintre cei mai teribili inamici pe care i-am întâlnit în lecturile mele. Dacă adăugăm la acestea și trei personaje principale pe care nu te poți stăpâni să le îndrăgești, avem în mod clar o rețetă de succes. The Bitter Twins continuă poveste din primul roman dar din păcate, odată surprizele epuizate, nu mai reușește să se cațere pe aceleași culmi. Totuși, o serie de întorsături total neașteptate dovedesc că Williams mai are multe de spus și romanul rămâne unul demn de remarcat.

 7. Master Assassins (The Fire Sactraments #1) – Robert V.S. Redickk – Master Assassins m-a cucerit în primul rând cu originalitatea universului creat. Autorul vine cu niște idei noi în fantasy pe care le servește cu generozitate. Acțiunea se petrece pe un continent ținut în carantină de restul lumii datorită unei epidemii devastatoare, condus de o Profetesă nebună și crudă în numele unei religii marțiale. Soldați în armata sfântă, doi frați vitregi, Kandri și Mektu sunt luați din greșeală drept asasini plătiți și sunt nevoiți să fugă printr-un deșert numit ”Ținutul care mănâncă oameni”, urmăriți de unități de elită și de alte grozăvii. Redick scrie cu eleganță, personajele sunt minunat conturate iar dinamica și relația dintre cei doi frați este profundă și mișcătoare.

6. The Monster Baru Cormorant (The Masquerade #2) – Seth Dickinson – După o lungă așteptare, iată că a apărut în 2018 continuarea unui roman care m-a impresionat profund la vremea lui, The Traitor Baru Cormorant. Trebuie să recunosc că pentru o vreme am crezut că Dickinson a dat un rateu epic de data aceasta, una din cauze fiind probabil și multele referințe la evenimente din primul roman pe care nu mi le mai aminteam. Dar odată trecută această etapă, noile elemente pe care autorul le aruncă în joc m-au ținut lipit de pagini. Extrem de complexa și fascinanta națiunea Oriati Mbo, principalii rivali ai Imperiului Mascat și terifianta societatea secretă a Carcinomului ridică ștacheta jocului geopolitic al seriei la un alt nivel. Și chiar dacă nu m-a mișcat la nivel emoțional la fel ca primul roman, pot să spun liniștit că am fost profund ”mișcat” la nivel intelectual!

5. The Tower of Living and Dying (Empires of Dust #2) – Anna Smith Spark – Am citit abia în 2018 The Court of Broken Knifes, din punctul meu de vedere cel mai bun roman de debut al anului 2017 și unul dintre cele mai bune romane ale acelui an. Nu am mai pierdut timpul cu cel de al doilea roman al serie și l-am citit la scurt timp după ce a apărut. Nu credeam să descopăr vreodată un anti erou mai teribil decât Jorg, dar Marith, personajul principal al seriei care acum și-a luat în primire atributele ce-i revin ca reîntrupare a teribilului tiran Amrath, Regele Morții și al Distrugerii e cu câteva clase mai sus. Anna Spark scrie devastator de frumos dar în același timp extrem de macabru și de crud iar personajele sale te bântuie multă vreme după ce ai lăsat cartea jos, scriitoarea fiind probabil cea mai promițătoare nou venită, o zeiță sclipitoare și întunecată în același timp a genului grimdark.

4. Wrath of Empire (Gods of Blood and Powder #2) – Brian McClellan – Au trecut câțiva ani de când intram cu Promise of Blood în universul fascinant al magilor prafului de pușcă și trebuie să recunosc că a fost o călătorie plină de adrenalină. Și nu știu cum se face, dar se pare că McClellan scrie tot mai bine cu fiecare roman pe care îl scoate pe piață. Wrath of Empire vine cu acțiune explozivă, cu personaje excelente și cu revelații nebănuite. Faptul că Taniel si iubita sa, exotica vrăjitoare Ka-poel, personaje care apăreau și în prima trilogie, sunt tot mai prezenți în acest roman este cireașa de pe tort. Iar tortul era oricum plin de bucate dintre cele mai alese.

3. Foundryside (Founders #1) – Robert Jackson Bennett – Cu seria sa Orașele Divine Bennett m-a convins că este un autor care merită urmărit. În momentul în care a apărut noul său roman, am intrat la boutique, la bookdepository și am cumpărat-o fără să stau pe gânduri. Și așa cum mă așteptam, marfa a fost de calitate superioară. În noua sa serie Bennett mai lasă puțin din aerul sumbru și scriitura elevată și cultă dar compensează în schimb cu acțiune turată la maxim. Practic, de la prima pagină acesta turează motoarele și uită să mai calce pe frână, tot romanul fiind un iureș neîntrerupt. Ce rămâne la fel la Bennett este imaginația debordantă, acesta reușind să creeze un univers uluitor, ”dotat” cu cea mai complexă magie pe care am întâlnit-o, scriving-ul sau programarea modului cum obiectele relaționează cu realitatea și cu legile fizicii. Monumental!

2. A Veil of Spears (The Song of the Shattered Sands #3) – Bradley P. Beaulieu – Din punctul meu de vedere A Song of Shattered Sands este la ora actuală cea mai bună serie fantasy în ”desfășurare”. Cu o scriitură complexă și matură, la nivel de R.R. Martin, cu o intrigă la fel de complexă și de solidă, cu personaje ”tridimensionale”, cu magie exotică, creaturi fantastice de sorginte orientală, zei stranii și implicați în intrigi oculte și cu un iz plăcut de Dune, această serie se detașează cu succes de multe altele. Și chiar dacă, momentan seria pare să nu fi intrat în radarul publicului larg consumator de fantasy pe cât de mult ar merita, editorii par să-i fi simțit potențialul, dovadă fiind faptul că Beaulieu a semnat deja contractul pentru încă trei romane, astfel încât seria va cuprinde în final șase romane.

1. Grey Sister (Book of the Ancestor #2) – Mark Lawrence – Asta e, sunt un fan Lawrence înrăit și dacă acesta scoate un roman într-un an, probabil că îl veți găsi pe primul loc în topul meu. Omul are o imaginație excelentă, susținută de o inteligență sănătoasă și de un talent solid în a modela personaje și situații. Totul în acest roman este viu, universul straniu și (încă) plin de necunoscut, facțiunile și personajele care se înfruntă în intrigi complexe și întrețesute și în primul rând Nona, personajul principal. Aceasta este dovada vie că Lawrence poate să dea viață și unui personaj feminin lipsit de malițiozitate sau de superficialitate, cu la fel de mult succes ca și atunci când creează prinți anti eroi cu caractere dubioase.

 

Și dacă eu mi-am dat suficient cu părerea, e timpul să-i las și pe alții. Iată ce zic cei de la Fantasy-Faction despre romanele fantasy ale lui 2018:

12. A time of Dread (Of Blood and Bone #1) – John Ggwyne – Noua serie a autorului seriei de mare succes The Faithfull and the Fallen, același univers, un secol mai târziu

11. Wrath of Empire (Gods of Blood and Powder #2) – Brian McClellan

 

 

 

 

 

10. Priest of Bone (War for the Rose Throne #1) – Peter McLean – Întors acasă de la război, preotul de trupă Tomas Piety descoperă că imperiul crimei pe care-l conducea i-a fost furat. Premisa e interesantă și romanul pare să apară prin toate topurile. De citit.

9. We Ride the Storm (The Reborn Empire #1) – Devin Madson – O alegere interesantă, un autor cu cinci cărți publicate pe cont propriu, toate de inspiratie orientală.

8. The Bitter Twins (The Winnowing Flame #2) – Jen Williams

 

 

 

 

 

7. The Poppy War (The Poppy War #1) – R.F. Kuang – Romanul scriitoarei de origine chinezească pare să fie cel mai apreciat roman de debut al anului 2018.

6. Spinning Silver – Naomi Novik – Mehhh… Dacă ai avut succes cu o reinterpretare a unui basm, ce faci? Mai reinterpretezi unul. Îți imiți până și coperta, ca să știe fanul că e la fel ca și romanul de ”succes”, chiar dacă cele două nu sunt parte dintr-o serie. He,he, știu. sunt rău, dar Novik a furat premii de la Jemisin 🙂

5. King of Assassins (The Wounded Kingdom #3) – R.J. Barker – Seria de debut a lui Barker pare să facă tot mai multă vâlvă. Primul volum zace prin bibliotecă… Cred că ar trebui să șterg praful de pe el.

4. Grey Sister (Book of the Ancestor #2) – Mark Lawrence

 

 

 

 

3. Foundryside (Founders #1) – Robert Jackson Bennett

2. City of Lies (Poison Wars #1) – Sam Hawke – Un roman de debut pe tema asasinilor, doar că de această dată arma este otrava.

1. Bloody Rose (The Band #2) – Nicholas Eames – Trebuie să recunosc că am savurat în 2017 Kings of the Wyld dar i-am ignorat continuarea. Se pare că Eames a ”comis-o” din nou, de data asta și mai și. Ok, am înțeles, trebuie să o citesc și pe asta.

Dezideriu Szabo

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Topuri si premii și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

116 răspunsuri la Cele mai bune cărți fantasy ale anului 2018

  1. adi zice:

    Stau si ma uit la Urmasi de sange si os cum sta in biblioteca si acum parca nu imi mai vine sa ma apuc de ea.

    Apreciază

  2. nik zice:

    Pentru cei interesati George Frigura Nu vreau sa fiu rau dar va rog sa ne dati un update despre „Campiile Sfaramate”….au trecut 4 ani de cand ne aburiti cu aceasta carte, sunt 3 ani de cand a aparut Oathbringer si nu am auzit nimic nici despre asta…Raspunsul Editura Paladin, cărţi F&SF Nu sunteți ”rău” și aveți tot dreptul la un update. Vă înțelegem frustrarea și poate o veți înțelege și pe a noastră, care am investit bani în cumpărarea dreptului de publicare, în traducere și apoi în tipărire. Nu ”aburim” pe nimeni, pentru că nu văd ce am câștiga printr-o ”aburire”. Povestea este lungă și poate fi rezumată scurt; de altfel, am spus-o de câte ori am fost întrebat. Din considerente obscure/întortocheate/etc. care țin în principiu de copyright, așteptăm o aprobare externă. Cartea este tipărită și stă cuminte (blocându-ne și nouă banii) în tipografie. Este greu de precizat un termen de apariție; poate ați observat că în aceeași situație au fost Orașul și Heliconia, care au așteptat un an publicarea. Acestea sunt datele concrete. Speculațiile….

    Apreciază

  3. Pingback: Știri S.F. & F. – luna ianuarie 2019 - Revista Helion Online

  4. haggard zice:

    daca aveti probleme de copyright dati afara juristul sau pe cel care se ocupa de acest aspect nik.de ce nu au aceste probleme celelalte edituri.q.e.d.

    Apreciază

  5. nik zice:

    pentru haggard,din pacate nu depinde de mine,eu am gasit acel anunt pe fb,ca raspuns unui cititor,si am postat pentru cei interesati de vesti noi,in legatura cu Campiile Sfaramate,daca era dupa mine,eheeiii,acum era gata tradus si tiparit si poate si citit si urmarea Oathbringer de toti cei pasionati.

    Apreciază

    • Fennris zice:

      Da, inca nu am citit volumul anterior, nici nu mai stiu ce naiba s-a intamplat in cartile anterioare, totusi o sa cumpar si volumul nou.
      Eu inca astept Scott Linch 😞 desi am impresia ca asteptarea mea o sa fie in van.

      Apreciază

      • george frigura zice:

        Si eu astept continuarea aventurilor gentilomului si inca sper ca vom vedea si continuarea seriei The godless world a lui Ruckley…poate, daca avem noroc, in urmatorii 5 ani primim si The Kingkiller Chronicles #3 🙂

        Apreciază

      • adi zice:

        La fel am patit si eu cu Roata Timpului. Dar am gasit niste comentarii interesante referitoare la subiect, pe un grup fb, Malazan Empire. Sunt acolo niste baieti si fete (inclusiv romance, dap don’soare) foarte pasionati de opera lui Erikson. Pasionati la genul ca termina seria si o iau de la capat a mia oara. Cateodata mai cere cineva recomandari ptr alte lecturi. Si ajunsesera la Jordan. Aici am vrut sa ajung. Unul dintre ei zicea ca la seria asta se poate sari lejer, fara sa pierzi mare lucru, peste romanele 7-10, de citit ceva rezumate pe net desprea astea si de citit incepand cu volumul 11 ( bine, de citit si 1-6).Parca de acolo preia Sanderson seria, dar nu bag mana in foc. Adevarul e ca Jordan nu se abtine de la a descria a o suta oara acelasi lucru. Eu probabil am sa le citesc pe toate, asta daca nu ma duc in vesnicile plaiuri pana termina astia de publicat. Oricum, eu zic sa le cumparam, ca doar asa o sa duca seria la bun sfarsit.

        Apreciază

  6. Adrian zice:

    Daca? Mai ai indoieli in privinta asta?
    Devine din ce in ce mai clar ca seriile ceva mai lungi sunt ca Moldova lui Stefan cel Mare din Apus de soare: sunt ale urmasilor urmasilor nostri, in veacul vecilor. :))
    PS Nu e un citat cuvant cu cuvant, de aceea nu am pus ghilimele. :))

    Apreciază

  7. adi zice:

    Se pot face precomenzi la Paladin ptr Seth Dickinson cu livrare in februarie si la Sanderson cu livrare in martie. Ptr mine Steh Dickinson este o surpriza placuta.

    Apreciază

    • adi zice:

      O mica rectificare la ce ziceam ieri. Se pare ca nu sunt precomenzi, ca ieri le-am facut ptr ambele carti si azi le am in fata, livrate de curier. Si baieti buni, astia de la Paladin, cu toate ca eu facusem 2 comenzi, ca na, scria ca una se livreaza in februarie si alta in martie, le-au pus intr-un singur colet, deci nu am platit transport ptr doua.

      Apreciază

  8. nik zice:

    Asta da veste…..

    Apreciază

  9. nik zice:

    Si sa pus in vinzare vol 1 Cuvinte despre Lumină (#1). Câmpiile Sfărâmate,,,dar ce se aude de vol 2,are cineva o stire ceva, cind va aparea…

    Apreciază

    • adi zice:

      Recunosc ca a fost o mare surpriza. Este prima oara cand fac comanda la Paladin si a doua zi le am pe masa. Nik, au anuntat parca, pe fb. Eu am primit mail de le ei ca le aveam in whislist. Si e o metoda care functioneaza asta cu whislistul. Seara faina.

      Apreciază

  10. adi zice:

    *wishlist, scuze

    Apreciază

  11. Cătălin Maria zice:

    La Trei o sa apară volumul 5 din Mistborn.

    Apreciază

  12. rrrevan zice:

    a aparut deja. e disponibil ptr comenzi

    Apreciază

  13. adi zice:

    Tor referitor la aparitii, nu pot sa nu remarc ca Armada nu prea se inghesuie sa ne ia banii. Brett, Hobb, Abercrombie, Lawrence… nimic la inceput de an. Ceva reeditari la sf si cam asta e.

    Apreciază

  14. nik zice:

    Dupa ce veti citi vol 1 Cuvinte despre Lumină (1). Câmpiile Sfărâmate veti dori vol 2,cit mai nerabdatori,acesta este raspunsul ce lam primit,Editura Paladin, cărţi F&SF După cum am scris de (mai) multe ori pe pagina aceasta, ambele volume sunt traduse + tipărite. Ele așteaptă deblocarea unor condiții de copyright pentru a fi publicate. Pentru primul volum, condiția respectivă a fost deblocată. Credeți-ne că nici nouă nu ne place/convine să stăm cu banii investiți într-un tiraj care nu poate ieși pe piață.

    Apreciază

  15. Fennris zice:

    Cei de la Nemira au bagat precomanda pentru Foc si gheata iar termenul de livrare ar fi 27.05. 😀

    Apreciază

    • rrrevan zice:

      sa si-o bage mos martin undeva, cartonata. sau sa i-o cumpere hbo-ul si pe asta…

      o sa cumpar winds of winter daca or aparea in cursul vietii mele. desi cred ca sansa e sa crape martin, si sa ii termine sanderson seria. Ala macar o finalizeaza intr-un an.

      Apreciază

      • Fennris zice:

        Hahah asta asa e, am vazut ca are si un pret de te doare mintea 😂😂. Au bagat cartea la precomanda 100 lei cu 20% reducere, mi se pare cam exagerat, dar e posibil sa fie din cauza ilustratiilor. Astept sa o iau de la elefant la jumatate de pret 😁

        Apreciază

      • rrrevan zice:

        nu mai cumpar nimic de mos martin pana nu publica macar winds of winter. Uite acum stau si ma uit la toate volumele din serie, ca sunt la reducere 50% pe nemira….

        le am deja pe toate, dar sunt prima editie, caramizile alea mici de carti….si le-as comanda pe astea noi, editie 2017, dar tare mi-e ca pana apare urmatorul volum, baietii de la nemira mai scot o editie, si apoi urmatoarele doua o sa le scoata doar in formatul cel mai nou….

        asa ca zic pas

        Apreciază

    • george frigura zice:

      Precomanda si pentru Heroes de Abercrombie 🙂

      Apreciază

  16. adi zice:

    Salutare. Am gasit o stire care poate intereseaza : https://www.tor.com/2019/02/26/book-reviews-the-raven-tower-by-ann-leckie/. Ann Leckie scrie fantasy.

    Apreciază

  17. Gotal zice:

    Nu stiu daca a aparut pe blog stirea ca Anthony Ryan va scrie 2 carti in universul Raven’s Shadow, fiind continuari directe la aventurile lui Vaelin Al Sorna. Spre rusinea mea doar azi am vazut stirea desi e datata din 1 aug. 2018.

    Apreciat de 1 persoană

    • Fennris zice:

      Nu stiam, insa in caz ca nu stiati a luat Paladinul Raven’s Shadow si ar trebui sa apara anul asta primul volum 😀

      Apreciază

      • adi zice:

        Super. Au sa spuna ca nu se vinde si nu au sa mai scoata vol2. Sau, daca suntem norocosi, in 6 o sa apara si volumul 2. Draga editura Paladin, in caz ca citeste cineva de la ei, am sa cumpar si de la voi volumul 1, dar te rog eu frumos hai sa facem cumva sa nu am inca o serie inceputa si abandonata.

        Apreciat de 2 persoane

      • Gotal zice:

        Pun si eu poate o intrebare prosteasca dar nu puteau sa treaca direct la vol. 2, mai ales in conditiile in care pe piata se gaseste inca primul volum (cel scos de ed. Trei)? Ca tare cred ca asa vanzarile vor fi cel putin mici si se va renunta la serie. Cat de penibil ar fi ca pe piata sa se gaseasca doar volumul 1 dar de la 2 edituri diferite?!
        PS Bine ca la Nemira le-a iesit bine cu Lawrence; sau cel putin asa sper, ca tare vreau vol. 2.

        Apreciază

      • Fennris zice:

        Ehh hai sa nu mai fim carcotasi, este normal sa scoata si ei primul volum. Cand a renuntat Trei la serie ne rugam sa o preia altcineva acum ca a luat-o Paladin am inceput sa ne plangem, nici macar nu au scos primul volum inca, hai sa asteptam sa vedem cum o sa fie si dupa sa ne plangem sau sa ii laudam, zic. 😀

        Apreciază

  18. adi zice:

    *6 ani

    Apreciază

  19. Fennris zice:

    Le-am vazut si eu pe amandoua, super coperta la Regele spinilor 😀

    Apreciază

    • rrrevan zice:

      cum ar arata oare coperta la Paladin? 🤔o combinatie de patratele si romburi cu o sabie in mijloc..😀😀

      Apreciat de 1 persoană

    • valentinoooo zice:

      Mda, coperta de la Regele spinilor este ruda săracă a ediţiei originale; a fost redesenată cu mici modificări pentru a nu se plăti copyright, probabil, Iar eu prefer o copertă cu o combinaţie de pătrăţele şi romburi cu o sabie în mijloc la un volum hardcover de 600 de pagini şi la 38 lei, în locul uneia reinterpretată (şi nu la modul cel mai reuşit) la o carte format paperback de 450 de pagini, care costă 50 lei…

      Apreciază

      • Fennris zice:

        Sincer, pt mine nu conteaza asa mult coperta, mai ales daca este vorba despre o carte pe care o astept 😀 si da, cei de la Nemira au cam inceput sa bage preturi maricele la carti, comparative cu Paladin, singura diferenta este ca Nemira intra in oferta celor de la Elefant la jumatate de pret. Pe mine m-a socat pretul de la Foc si sange a lui mos Martin de 129 lei(800 pagini, necartonata), dar poate e si datorita faptului ca scot cartea relativ repede si la noi.

        Apreciază

  20. valentinoooo zice:

    Da, mi se pare exagerat şi mie preţul la Foc şi sânge, necartonată şi cu poze alb-negru. Apare şi exact după ce se termină ultimul sezon la HBO, nu ştiu câţi vor mai fi interesaţi. Sper să mă înşel, editurile au nevoie de orice ban în plus, pentru că le este din ce în ce mai greu.
    În ceea ce priveşte coperţile de la Paladin, comentariile mi se par deplasate. Nu vreau să spun că ele sunt geniale, dar mie îmi place desenul minimalist, unitar la nivelul colecţiei. Şi oricum, prefer să am în bibliotecă nişte cărţi cu coperţi cartonate, care rezistă în timp, la preţuri decente. Asta e părerea mea, mă feresc să emit sentinţe categorice de genul „sunt extraordinare, ba sunt foarte proaste”, pot să spun doar că îmi plac sau nu.

    Apreciază

  21. nik zice:

    Buna ziua, se discuta aici despre cartea Foc şi sânge, de George R.R. Martin necartonată şi cu poze alb-negru,dar pe Nemira apare ca ar fi format Hardcover,pe alte parti am vazut si eu,tiip coperta: necartonata ,deci pe cine sa credem si ce sa credem

    Apreciază

    • valentinoooo zice:

      Aşa e, pe site-ul Nemira apare ca fiind hardcover, am greşit eu şi îmi pare rău pentru asta. Dar chiar şi în aceste condiţii, dacă facem o comparaţie între 125 lei pentru Foc şi sânge (800 pagini) şi, de exemplu, 48 lei pentru Câmpiile sfărâmate a lui Sanderson (940 pagini), diferenţa mi se pare enormă şi nejustificată.

      Apreciază

  22. adi zice:

    @Fennris : Sper ca nu am fost inteles gresit, ma bucur foarte tare ca Raven’s Shadow a fost preluata de alta editura. Doar ca Ed. Paladin ne-a invatat cu perioade lungi de asteptare. Plus ce se plang ca nu se vand seriile incepute deja. Ca fapt divers eu inca mai sper la Ann Leckie…. Corelate toate informatiile, mi se pare o alegere ciudata ptr Paladin sa continue seria asta. Dar, vorba aia, shut up and take my money :))), Doamne ajuta, Doamne ajuta!!!

    Apreciază

  23. nik zice:

    nu mai sunt noutati literare in genul blogului,nimeni nu mai vine cu o noutate,nu o stire,luna a trecut,dar recenzi,postari luna februoarie ioc,,incurajari pentru noi cititori nu prea,,fiecare cum se descurca si afla stirile si noutatile pe cont propriu,aici ar fi o fereastra de a afla alte si alte noutati,,dar se cam lasa pe tinjala autorul blogului,,cititori,il cam urmeaza la fel,,tacuti si muti,din cind in cind,spontan citeva rinduri si att,,,asa nu prea este incurajare a te apleca asupra sf,fant, si raminem niste cititori de nisa.,si totusi avem pretenti de publicari spectaculoase,.

    Apreciază

    • Mikey zice:

      Autorul blogului nu e dator nimanui sa publice articole periodic. O face (probabil) in timpul sau liber, din pasiune si nimic mai mult. Nici mie nu-mi convine dar asta e… Insa iti dau dreptate, avem nevoie ca si „comunitate” de un mediu in care sa dezbatem ce citim, ce ne place si ce nu, de ce ne place si de ce nu, ce ne dorim si ce recomandam, etc… Si eu simt lipsa unei astfel de platforme pentru piata din Romania.
      Propun asadar o DEZBATERE pentru infiintarea (sau transformarea unuia deja existent) a unui blog, forum, platforma, whateva’ pentru noi, cititorii de SFF. O putem face aici (desbaterea) si-om vedea ce-o iesi. Daca e lume interesata si binevoita. So Shoot!

      P.S. nik, pentru D-zeu, nu te mai incapatana, fa-ti un pic de timp si mai revizuieste-ti textul inainte sa-l trimiti! 🙂

      Apreciază

    • adi zice:

      nik, keep calm si citeste mai bine o carte, ca sigur gasesti ceva. Daca nu te atrage nimic din ce este acum pe piata de sf & f, mai schimba genul. Cum zicea si Mikey, acesta este un blog personal, scrie omul cand are timp. Si daca il urmaresti pe fb, ai sa vezi ca e destul de ocupat. Ptr stiri si noutati, exista si alte metode. Abonare newsletter edituri atat romanesti cat si straine, urmarit pe fb coordonatori, traducatori etc. Hai ca se poate :))

      Apreciază

  24. nik zice:

    Uite ca se poate,se poate incropi o discutie,chiar daca nu va place cum scriu eu,nui bai, nu public sau traduc ceva, ca,virgula,nu intrebuintez catrima,cum ziceti voi,–-,nu ma strofoc ,scriu citet si se intelege ce doresc sa exprim.cum scrie un cititor,acum citesc Umbra sinelui de Brandon Sanderson ,merge,sunt la inceputul carti,,dar se simte diferenta intre Mistborn Trilogy,si urmarea,,dar fiecare cu gustul lui, mai sunt multe carti care mau pacalit,,pentru ca nu am avut o descriere neutra,de cineva facuta,, nu descrierea edituri sau autorului,,gen Cavalerul de Gene Wolfe si alte tepe din punctul meu de vedere,pentru ca daca cineva ar comenta,ar spune ceva despre carti,,ai sti daca este pe ce doresti sau nu,,si am alte carti in vedere,dar nu prea sunt hotarit,si sf si fants,nu toate cartile sunt att de atractive, gen Game of Thrones sau Cuvinte despre Lumină (#1). Câmpiile Sfărâmate,sa le cumperi cu multa incredere si voiosie,gen sf,Războiul lui Caliban James Corey -Furia de fier-Pierce Brownsi multe altele carti frumose,eu am dat ca exemplu,nu mai ceva reprezentativ,,dar si carti ce nu se merita bani sunt,,si de acelea scriu eu,,..de multe ori sunt in ceata,descrie autorul si att,dar autorul doreste sa isi vinda produsul,si el ,face o prefata atragatoare..- adi …da se poate afla stiri,noutati si FB,dar ce am scri eu acum de unde aflu,, cite nu se spun despre carti,,..

    Apreciază

  25. cinefilblog zice:

    Se va mai publica vreodată aici?!

    Apreciază

  26. adi zice:

    Tocmai am terminat Eroii de Abercrombie. O carte fabuloasa, probabil cea mai buna carte a lui de pana acum. Deci, luati cu incredere. A mai auzit cineva, ceva, de partea a doua la Sanderson? Am prima parte in biblioteca dar parca pana nu apare si partea a doua nu imi vine sa o deschid.

    Apreciază

    • Mikey zice:

      Si mie mi-a placut mult Eroii, cam la fel de mult ca si Dulce Razbunare, nu am un top personal intre ele 🙂 Acum sa vedem cand o sa apara Red Country si putem incheia o epoca. Probabil cam in doi ani, la fel a trecut si intre Dulce razbunare si Eroii.

      Sper sa vedem cel tarziu la targul din toamna continuarea la Campiile Sfaramate, ar fi un termen decent de aparitie intre niste volume de 1000 de pagini. Personal, nu cred in explicatiile cu drepturile de autor ci mai degraba cred ca e o strategie de marketing a celor de la Paladin. Pentru mine e OK daca apare pana la sfarsitul anului, altfel pierd iarasi contactul cu actiunea si iarasi trebuie sa trec de un sfert de carte sa-mi amintesc ce s-a intamplat.

      Vad ca nimeni nu prea a semnalat Tradatoarea Baru, care pentru mine a reprezentat o revelatie (vorba fiind revelatie, cam toata lumea a avurt numai vorbe de lauda pentru ea). Deci luati cu incredere si Tradatoarea Baru Cormoran.

      Apreciază

  27. rrrevan zice:

    hai cine face un forum, sau un grup pe facebook, ca nu mai am unde sa ma plang de editurile noastre…😂😂

    Apreciază

  28. adi zice:

    Dar de ce sa te plangi Dragos? Uite, Paladinul, editura noastra preferata, scoate primul volum din Cronicile din Amber, Armada, parca mai misca ceva: Abercrombie, Hobb. Rao scos un volum nou din WOT. Parca e Craciunul :))). Din motive obiective, eu nu prea am timp de carti, cu Eroii lui Abercrombie m-am intins vreo 2 saptamani si ceva, cand in mod normal, un weekend era suficient sa o termin. Nu am apucat sa cumpar nici Falmura Neagra. Tot o urmaream pe Libris sau Elefant dar nu aparea. Cred ca am sa o iau de la ei de pe site pana la urma. Nu stiu cum sunteti voi, dar eu am ramas in urma tare.

    Apreciat de 1 persoană

    • Andrei zice:

      A lansat Paladin alta serie? Ah, deja pot sa vad filmul: la anul, cand vom intreba de continuare, partenerul din straintate, traducatoarea, dumnezeu, universul…toti vor complota sa nu se duca seria la bun sfarsit si sa aiba editura scuza pentru intrerupere sau timpul enorm de lansare dintre volume. Inca astept dupa continuarea la „Cele o suta de mii de regate”, Abraham, Corey, Weeks etc. Si la unele astept de vreo trei ani.

      Apreciază

      • rrrevan zice:

        au spus paladinii pe facebook parca, ca au luat drepturile pentru toata seria si va fi publicata integral. Din ce am inteles, ce volum scot ei acum contine primele trei carti din serie

        Apreciază

      • Andrei zice:

        Sper sa ai dreptate, rrrevan! De obicei, din ce am observat, ai! In cazul in care ai, Paladin will take my money.

        Apreciază

      • rrrevan zice:

        :)))) hai ca daca tot m-ai laudat, am cautat informatii mai precise.

        In ceea ce priveste Cronicile din Amber, urmeaza sa fie publicate toate cele 10 volume, in patru carti. Probabil vor fi 3 volume in prima carte plus 2 in a doua pentru primul ciclu, si la fel pentru al doilea ciclu. Informatii preluate direct din raspunsurile paladinilor. Apoi, tot pe fbk au spus ca urmeaza anul acesta sa incheie ciclul Robotilor lui Asimov publicand cele doua volume ramase. Iar din catalogul Bibliotecii Nationale, am vazut ca au luat numar ISBN printre altele si pentru pentru Corey – Abaddon’s Gate, Ann Leckie – Ancillary Sword, Neil Gaman – Anansi Boys, Larry Niven – The Ringworld Throne, plus vreo doua de Ray Bradbury. Daca indraznim sa speram ca apare si Campiile Sfaramate 2, e chiar mai mult decat ok chiar si fara alte surprize.

        La Nemira, salivez dupa noua editie din Dune…desi am editia anterioara, care e de colectie pentru mine, pentru ca doua volume sunt legate gresit (sunt inversate vreo 20 pagini :)))))))) probabil o sa iau si noua editie, cand o scoate elefantul la 50% :D. Tot ei au promis ca scot anul asta si urmatorul volum din Demon Cycle. Asta plus Eroii lui Abercrombie si LiveShip Traders a lui Hobb, ii pune si pe ei pe lista mea de cadouri

        Am pus ochii si pe Strange the Dreamer de la Epica, mi.a placut seria cealalta a lui Laini Taylor. Deci per ansamblu, daca toate aceste promisiuni devin realitate, sunt foarte multumit.

        Apreciază

  29. rrrevan zice:

    da bre, se misca binisor cele doua mentionate de tine. Plus cateva YA bunicele de la litera si leda edge. Per ansamblu, pe un plan, cel al aparitiilor stam bine. Jalea e pe continuari de aparitii :)))) dar asta e deja un subiect dezbatut prea mult.

    Legat de paladini, si de ce zice Andrei mai sus, ar trebui anul asta sa scoata volumul trei din Expanse, si continuarea la Leckie Ann, plus ultimele doua carti din Robotii, Anansi Boys…deci sa zicem ca pe ansamblu se anunta un an bunicel.

    Apreciază

    • Fennris zice:

      Nici eu nu prea mai am timp de citit sunt inca foarte in urma cu cartile, deci pot spune ca nu ma plang 😊 Daca faceti vreunul macar un grup pe fb sa anuntati si voi aici.

      Bafta la citit si la cautat noi aparitii😬

      Apreciază

  30. george frigura zice:

    https://www.raobooks.com/product/infruntarea-umbrelor/

    A aparut si continuarea seriei lui Sebastien de Castell 🙂

    Apreciază

  31. adi zice:

    Ziua buna dragilor. Apare la Armada : The Collapsing Empire a lui Scalzi. La bookfest. Iar la Rao, ultima a lui Paolini, o carte cu 3 povestiri din universul Inheritance, Cartea in original e The fork, the witch and the worm. Ce sa zic, s-au miscat repejor cu Paolini, cartea cred ca nu e aparuta de mai mult de 6 luni. In alta oridne de idei, am vazut un interviu cu actorul ce il joca pe Baristan Selmy in GOT si zice asta ca mos Martin ar fi terminat deja ultimele doua volume si asteapta sf serialului sa le lanseze. Faza e ca exact la asta ma gandeam acum ceva vreme. Ca doar o astfel de miscare din partea lui l-ar mai curata de pacate. Sa fi terminat deja seria, si sa apara la un an diferenta, sau un termen de asta decent.

    Apreciază

    • Sebastian zice:

      De pe blogul lui mos Martin: http://georgerrmartin.com/notablog/2019/05/13/idiocy-on-the-internet/
      „All of a sudden this crazy story about my finishing THE WINDS OF WINTER and A DREAM OF SPRING years ago is popping up everywhere. No, I am not going to provide links. I don’t want to reward purveyors of misinformation with hits.

      I will, however, say for the record — no, THE WINDS OF WINTER and A DREAM OF SPRING are not finished. DREAM is not even begun; I am not going to start writing volume seven until I finish volume six

      It seems absurd to me that I need to state this. The world is round, the Earth revolves around the sun, water is wet… do I need to say that too? It boggles me that anyone would believe this story, even for an instant. It makes not a whit of sense. Why would I sit for years on completed novels? Why would my publishers — not just here in the US, but all around the world — ever consent to this? They make millions and millions of dollars every time a new Ice & Fire book comes out, as do I. Delaying makes no sense. Why would HBO want the books delayed? The books help create interest in the show, just as the show creates interest in the books.

      So… no, the books are not done. HBO did not ask me to delay them. Nor did David & Dan. There is no “deal” to hold back on the books. I assure you, HBO and David & Dan would both have been thrilled and delighted if THE WINDS OF WINTER had been delivered and published four or five years ago… and NO ONE would have been more delighted than me.

      I have said it before: don’t believe everything you read on the internet.”

      Apreciază

      • adi zice:

        @ Sebastian : deci s-a dus dracu si speranta. Inintial am zis ca ma multumesc cu finalul serialului, dar la ce scenariu minunat a avut pana acum ultimul sezon….Deci ramane cum am stabilit in privinta lui mos Martin, valabil si ptr celalalt barbos, Rothfuss. Hai sa auzim de bine, spor la citit va doresc.

        Apreciază

      • Mikey zice:

        Partea proasta din ce spune GRRM este ca nici macar nu a lucrat in paralel la ambele carti, asa cum auzisem. Deci, omul este cam depasit de situatie. Se pare ca tot ce s-a intamplat in jurul fenomenului Game of Thrones l-a cam depasit. Partea buna e ca astept cartiile cu un interes tot mai mare cu cat filmul o da in tot mai penibil. Eu unul sunt constient ca suntem contemporani cu, probabil, cea mai importanta serie fantasy a tuturor timpurilor si ma astept sa fie apreciata la valoarea ei de urmasii nostri la fel ca si la Tolkien.

        Apreciază

      • rrrevan zice:

        probabil ca termina Sanderson Arhiva Luminii de Furtuna inaintea lui mos Martin….

        daca ne uitam le ritmul de aparitie al cartilor din Game of Thrones – intre al treilea si al patrulea volul sunt 5 ani, intre vol 4 si 5 sase ani, iar pana in prezent , in vol 5 si 6 sunt 8 ani.

        Asa ca posibil urmasii nostrii sa o aprecieze pentru ca ei vor prinde finalul seriei :))))

        Apreciază

      • Gotal zice:

        Eu cred ca omul nici nu stia cum sa termine seria. Acum ca vede ca finalul serialului a luat-o pe aratura rau de tot (dupa idei date de Martin insusi scenaristilor), isi regandeste finalul cartilor. Deci winter is coming inca ani buni de aici incolo.

        Apreciază

      • Fennris zice:

        Cred ca asta era unul dintre finaluri, insa cum au reusit sa ajunga aici cei care au scris serialul este de-a dreptul lamentabil, pur si simplu nu are nici cea mai mica farama de logica. Bre rrevan cred ca ajung si eu sa cred ca mos Martin nu mai apuca sa termine seria, nu de alta, dar are 70 ani.

        Apreciază

    • Mikey zice:

      Buna vestea cu Scalzi, chiar ma impacientasem ca nu apar vesti despre el…

      Apreciază

  32. rrrevan zice:

    zice paladinul de serviciu pe facebook ca vin la Bookfest cu volumul doi din Sanderson

    Apreciază

    • Fennris zice:

      Am vazut si eu acum comentariul de pe FB, sa speram ca nu o dau iar la intors, sper sa imi schimbe parerea partea a doua, mi s-a parut destul de slaba prima parte, pot sa zic ca am fost chiar dezamagit de ea. V-a placut finalul din GoT ? :))

      Apreciază

      • adi zice:

        Am sentimente amestecate referitor la finalul GOT. Parca nu a fost chiar rau, dar felul in care au ajuns aici mi se pare o problema. Multe lucruri fortate, multe lucruri abandonate. Partea cu Night King mi s-a parut cea mai aiurea. Nimic special, doar unu care voia sa il omoare cu orice pret pe Bran. De ce? Doar poate ca era enervant si atat. In rest, nimic despre Night King. 7 sezoane de intrigi marunte referitoare la asta, strecurate ca sa… nimic. Dany o ia razna brusc, asa in 2 episoade pe repede inainte, Poate ca daca faceau un sezon normal, nu de 6 episoade, lucrurile ar fi fost mult mai asezate. Bine, nu mai mentionez ca pe alocuri scenariul a scartait teribil. Lupta aia de la Winterfell e de tot kk gandita, cu cavalerie care ataca noaptea, in prima linie, asa pe nevazute, si in general toata strategia de aparare a fost parca gandita de un copil. Plus faza cu Dany ce zboara cu dragonii si de dupa o stanca apare flota inamica si bang, macel. Ea cumva de acolo de sus nu a vazut nimic. Si aia de pe o barca in miscare omoara un dragon in zbor. Iar un episod mai tarziu Dany are nevoie de un singur dragon sa distruga o flota intreaga plimbandu-se printe corabii. Ma rog…..asta a fost. Cumva nu imi vine sa cred ca s-a terminat. Stiu, sunt in faza de negare :))) Bine ca apare Sanderson la Bookfest. Acum ma apuc sa caut un rezumat la primul volum ca sa tot fie vreo 4 ani de cand l-am citit.

        Apreciază

      • DeadPixel zice:

        Mie mi s-a părut c-a avut logică strategia lui Dany. Întâi și-a furat-o pentru că nu se așteptase să perfecționeze ăia jucăria cu care au tras după dragoni, a doua oară și-au furat-o ei pentru că ea a atacat dinspre soare și a coborât foarte jos, în timp ce armele alea ținteau mai sus și încă erau greu de mișcat. În plus, chiar dacă reușeau să le coboare în timp util, riscau să tragă unii într-alții. În rest m-au deranjat și pe mine destule, dar mi-a plăcut (a se citi m-a amuzat) ședința de partid de la final când se dezbătea alocarea de fonduri și alte probleme.

        Apreciază

      • Mikey zice:

        Referitor la GoT… sezon stupid, indreptat cat de cat la final. Oricum, gustul ramane amar. Previzibil in proportie de 90%, nu stiu de ce finalul era anuntat ca mare revelatie.

        Ce mi-a placut: (Spoiler Alert!)
        – finalul lui Jon Snow, care nu devine marele rege al Westerosului cum era de asteptat ci revine la zid, intr-un destin ciclic, nemeritat poate pentru cel mai onorabil personaj, insa potrivit dupa parerea mea. Imbracand hainele negre se cam incheie si cu Casa Targaryen.
        – Bronn vistiernic 🙂
        – mutarea scaunelor de catre Tyrion in camera de sedinta 🙂

        Ce NU mi-a placut: (Spoiler Alert!)
        – Bran devine rege fara sa aiba vreun merit sau macar vreo implicare. Iar inainte devine 3 Eyed Raven ca sa ce? Probabil sa-l enerveze pe Night King cum spunea @adi 🙂
        – Apropo de Night King… care e treaba cu el. Cum a aparut, de ce? Ce vroia?
        – Sansa isi face regat separat in Nord, ca deh… nordicii nu pleaca genunchiul. Aiurea, l-au plecat mereu, inclusiv in timpul domniei Baratheon sau Targaryen. Acuma, cand in sfarsit rege a devenit un Stark s-au gasit sa fie independenti. Oricum, Nordul a avut mereu regim special avand un Pazitor al Nordului ca guvernator drect. Dar na, probabil scenaristul era fan Brexit 🙂
        – luptele cu dragoni, absolut cretine. In asediul Kings Landingului am vazut un dragon level 100 care ar fi putut rezolva de unul singur intreg filmul. Iar scorpionii aia care au doborat cu atata lejeritate un dragon, in camp deschis pe mare, aici unde puteau fi mult mai greu de reperat, total inofensive.
        – Compania de Aur a fost tratatata superficial, redusa la niste mercenari no name.
        – Casa Martel din Dorne, una din cele mai puternice din Westeros, exclusa aproape complet din actiune.

        In concluzie, se vede clar faptul ca scenaristii nu au mai avut la dispozitie cartile. Este o mare diferenta intre sezoanele 1-5 fata de 6-8. Si se vede si faptul ca in sezonul 8 GRRM nu s-a implicat.

        Apreciază

  33. rrrevan zice:

    eu zic ca mos Martin i.a folosit pe baietii de la HBO intr-una din cele mai geniale campanii de marketing din istorie. 😀

    In primul rand, serialul i-a popularizat cartile dincolo de sfera fanilor fantasy, transformand-o intr-un fenomen, si chiar intr-o chestie la moda („cum, nu te uiti la Game of Thrones???? pe ce lume traiesti!!!!???” :P).

    Apoi, i.a tinut de mana pana in sezonul 6 (parca? nu stiu exact cat din cartile lui acopera cate sezoane, pentru ca recunosc ca nu am vazut nici macar un episod :D), dupa care i-a lasat sa se descurce singuri cu toate intrigile. Ceea ce nu prea au reusit.

    Acum, cand toata lumea e revoltata de cum a incheiat HBO serialul, vine mosul peste 6 luni cu Winds of Winter si peste 1 an cu A Dream of Spring, si toata lumea se calca in picioare sa le cumpere, sa vada cum ar fi trebuit sa se termine de fapt serialul. BANG! GENIAL!! Cele mai vandute doua carti din istorie 😀 😀 😀

    ce parere aveti despre aceasta terorie rrevanista a conspiratiei?? 😀

    lasand distractia la o parte, am vazut ca Nemira scoate anul asta si Emperor of Thorns a lui Mark Lawrence, si al doilea volum din noua serie a lui John Scalzi, plus The Skull Throne a lui Peter Brett. nu e rauuu de looc zic.

    Apreciat de 2 persoane

    • Mikey zice:

      Nu prea e credibila teoria. Doar daca GRRM in cardasie cu HBO sa fi sabotat intentionat serialul. Asta daca e sa mergem pana la capat cu conspiratia 🙂 Altfel, GRRM nu putea decat sa spere in lipsa de viziune si imaginatie a scenaristilor, desi GRRM nu e genul. El merge pe ideea ca serialul si cartile sunt produse diferite care se ridica unul pe celalalt. Oricum, nici GRRM nu parea prea incantat de ultimul sezon.
      In orice caz, pentru GRRM astrele s-au asezat frumos iar acum mosul se vede pus in fata terminarii cartilor fara presiunea serialului in spate. Iar din cate se pare, de asta avea nevoie. Se pare ca omul lucreaza intens si pare a-si fi depasit blocajul. Asa sa fie.

      Modul in care se misca Nemira cu Lawrence este laudabil. Daca apare si vol 3 anul asta ar fi nemaipomenit. Eu acum ma lupt cu volumul 2, Regele Spinilor, si spun ma lupt pentru ca orice as citi dupa Abercrombie pare o lupta 🙂
      M-am entuziasmat la aparitia lui Scalzi dupa care am vazut ca nu e Razboiul Batranilor ci o serie noua. Sa fie primit dar de The Human Division se mai aude ceva?

      Apreciat de 1 persoană

    • Fennris zice:

      Unde ai vazut informatiile cu privire la viitoarele aparitii la Nemira ? Ar fi super tare sa se intample asta 😀

      Apreciază

  34. adi zice:

    A bagat Paladin marfa. Vedeti la Liviu. Ce sa zic, jos palaria!!

    Apreciat de 2 persoane

  35. Adrian zice:

    Am trecut azi pe la Bookfest.
    Cine doreste poate gasi Sanderson – Poarta juramantului la 33 lei. Vrajitorul lui Wolfe nu este.
    In general, cam toate cartile de la grupul lor editorial sunt la preturi ceva mai bune decat pe site-ul lor.
    La Nemira promotia este 2+1. Foc si sange a lui Martin este la 125 lei.
    Targul se tine in hala B2 spre deosebire de anii trecuti.

    Apreciază

  36. cinefilblog zice:

    Salutare, lume! Eu am încheiat recent „Misiunea bufonului”, prima parte din trilogia ” Omul arămiu „, de Robin Hobb. Citesc Fantasy mai rar acum. Mi-a plăcut cel mai mult Abercrombie cu „Prima lege”. Mi-a plăcut și ” Misiunea bufonului”, dar se tărăgănește prea mult totul. Știu că aici genul de literatură este altul, dar m-am întors la clasici. Voi continua totuși cu „Jumătate de război” a lui Abercrombie…
    Mi-e dor de postările de pe această pagină…

    Apreciază

  37. nik zice:

    cinefilblog zice:Mi-e dor de postările de pe această pagină…hm si mi-e imi este dor,dar in afara de cititori nu ne aude nimeni,sau mai bine zis,nu ne citeste nimeni,cine era autorul pe aici ne a lasat de izbeliste,gen autorul GRR Martin , din varii motive si unde posteaza si scrie acum,este stimulat material,,aici nu mai are timp,,asa face mereu omul,,interesul poarta fesul,dar oare noi cititori nu contribuim si noi cit de putin la faima autorului blog,,,prin cumpararea cartilor ce le recomanda hai hui pe unde este rasplatit,aici era ceva ,,,habar nu am ce era cu acest blog pentru el,,dar a prins la noi cititori de fant,sf,,era un lucru bun sa vi sa citesti despre o carte,noi apariti,o recenzie, cine a luoat un premiu,sau ce a ama-i aparut prin alte tari,,dar tipic romaneste,ce este bun ,nu rezista,…

    Apreciază

    • cinefilblog zice:

      Eu încă sunt optimist că va reveni. Pe de o parte înțeleg nevoia de a alege proiecte plătite, dar ar fi trist să nu ne mai bucure cu scriitura sa. În plus, am nevoie și de un nou impuls pt. a relua fantasy-ul, după Farseer și Prima Lege…

      Apreciază

  38. nik zice:

    nimeni nimic,nada,,ceva despre ce a-ti citit,ceva ce va placut,o recomandare ceva,cit despre cel ce ne tinea in priza cu noutati,luna de luna,,,pe gegeba nu mai munceste,,faceti o cheta,poate il induplecati asa,,oare de ce se poarta oameni asa,tipic romaneste,,ce este acest tipic,,si de ce nu pot arata ca sunt alt fel,,,P.S…acum ca sau editat si cartea a doua din Cuvinte despre lumină (2). Poarta jurământului Brandon Sanderson,cind vom vedea urmatoare carte Oathbringer de Brandon Sanderson,ati auzit citit ce planuri are paladinul cu aceasta carte,,citi ani va trece,,se va mai continuoa seria sau nu,,. si urmatoarele apariti pe acest an,,ce surprize vor fi sau nu vor fi…

    Apreciat de 1 persoană

  39. adi zice:

    Se pare ca N. Novik a castigat anul acesta Locusul ptr Spinning Silver. Wtf?

    Apreciază

  40. valentinoooo zice:

    Am citit şi eu ”Eroii” lui Abercrombie. Ce să zic? A fost… altfel. Se intră din nou în universul ”Primei legi”, timp de doar aproximativ trei zile şi trei nopţi, atât cât durează încleştarea dintre Uniune şi nordici. Ceva de genul bătăliei de la Călugăreni, narată din punctul de vedere al ambelor tabere. Dialoguri spumoase, multe personaje secundare (de fapt toate sunt secundare), dar lipseşte ceva. Toată povestea parcă nu are miez, ambalajul e extraordinar, dar înăuntru… Romanul anterior, ”Dulce răzbunare”, e de un cu totul alt calibru, ca să nu mai vorbesc de prima trilogie, care reprezintă pentru mine unul dintre cele mai bune fantasy-uri pe care le-am citit. Apropo de fantasy, care cam lipseşte din ”Eroii”, chiar dacă fantezia autorului nu are limite: nu se întâmplă mai nimic supranatural în cele peste 700 de pagini, cu excepţia unei palide încercări de distrugere a zidurilor unei cetăţi, venită din partea unei vrăjitoare din tabăra Nordului, ca răspuns la tehnologia superioară a Uniunii. În rest, un roman istoric decent, dar atât. În plus, ca să fie tacâmul complet, autorul recurge în final la o rezolvare gen ”deus ex machina” nedemnă de talia lui. Zic eu.
    O bilă neagră pentru editură: nu e normal ca la o carte de 70 lei cotorul să devină moale ca o cârpă după o singură citire (extrem de îngrijită). Diferenţă foarte mare de calitate între ”Eroii” şi anteriorul ”Dulce răzbunare’, care are o cu totul altă ţinută, la un preţ mai mic, de 60 lei (mare şi el, pentru formatul paperback), deşi are vreo 60 de pagini în plus.

    Apreciază

    • george frigura zice:

      Sincer pentru mine „Dulce Razbunare” a fost mult mai slaba decat „Eroii”…cat despre modul de editare, imi este greu sa inteleg cum de acea serie de Pitacus Lore(parca asa il chema) – „Eu sunt numarul patru” a aparut la Nemira in format hardcover iar Abercrombie si Peter V. Brett au seriile aparute in format paperback…

      Apreciază

      • valentinoooo zice:

        Gusturile nu se discută, fiecăruia îi place altceva, nu suntem toţi la fel, pentru că dacă ar fi aşa, ar fi mare plictiseală pe Pământ. Oricum, ambele sunt mi se par mai slabe decât prima trilogie.

        Apreciază

    • Mikey zice:

      Bune amandoua ce mai…. 🙂
      Legat de editare, eu am ceva cu noua colectie ARMADA. Lasand la o parte utilitatea noului brand (de care am zis la vremea respectiva), imi displace profund sa-mi fie dezorganizata biblioteca. Eroii, desi are o coperta frumoasa, nu se asorteaza cu restul, iar asta dupa ce am recumparat toata colectia de Abercrombie sa dea bine in biblioteca. E adevarat ca prima editie a trilogiei Prima Lege era horror. Acuma ma pregatesc sa-mi contrasteze in biblioteca si Sapkovski la care deja au aparut coperti noi Armada la toate volumele. Pe FB nici nu au raspuns daca se va continua si in formatul vechi, daca ati observat, nu ca as fi crezut asa ceva. Cum nu i-am crezut nici cand au spus in interviul de lansare Armada ca se va continua in ambele formate. Minciunele pentru amagirea celor fara tinere de minte. Ii sfatuiesc, de dragul celor mai sensibili cu omogenitatea colectiilor, asa ca mine, ca la Brett si Scalzi sa faca cumva sa integreze aspectul nou in cel vechi. Dar am mari dubii.

      Apreciază

      • valentinoooo zice:

        Exact, şi eu sunt ceva mai tipicar şi îmi place ca volumele dintr-o serie să arate la fel. ”Eroii” e diferită, iar ”Corabia magiei” pe albastru e horror. Mă întreb şi eu cum va arăta The Witcher de la volumul 5 încolo, eu având primele patru în formatul vechi. Problema mare va fi însă la Cântec de gheaţă şi foc, am cele 5 volume de până acum în format hardcover. Ar mai fi şi volumul 4.5 din Turnul întunecat, lansat doar în format mic (şi cu o copertă penibilă), pe care l-am cocoţat stingher deasupra celor 7 volume hardcover… Apreciez sincer efortul editurii de a scoate titluri pentru toate gusturile, într-o ţară unde cărţile nu se numără printre priorităţile populaţiei, dar cred că odată cu plecarea nedreaptă şi prematură a lui Valentin Nicolau dintre noi a dispărut şi ceva din spiritul Nemira. Armada mi se pare o glumă proastă, şi nu neapărat din cauza coperţilor, iar la putere a ajuns literatura young-adult. Sigur, dacă asta se vinde, asta se tipăreşte, poate că şi eu aş proceda la fel. Cititorilor înrăiţi de SF&Fantasy le rămâne doar speranţa că vor apărea cât mai curând pilulele-minune, care te învaţă limba engleză la perfecţie într-o noapte…

        Apreciază

  41. Mikey zice:

    Si la mine sta Turnul 4.5 cocotat pe celelalte 🙂 Oricum, foarte misto „Vantul prin gaura Cheii” multam sai! La Winds of Winter (cand va fi in deceniul asta sau nu) sper sa pastreze si formatul hard-cover premium, pe care l-am cumparat tot asa de dragul colectiei, avand si soft coverurile alea, primele, cu desene faine si banda rosie, care se citeau bine si usor. Eu cred ca o sa-l pastreze (altfel stricam prietenia), dar e treaba lor dup-aia la ce versiune vor scoate soft-cover. Eu cred ca vor scoate versiuni noi 🙂

    Apreciază

    • valentinoooo zice:

      Pot să pariez că nu mai pupăm noi ASOIAF hardcover 😦 Iar ”Vântul…”, carte pe care am citit-o pe nerăsuflate într-o sâmbătă, putea fi scoasă şi în formatul celor 7 din serie; chiar dacă ar fi costat 50-60 lei cred că s-ar fi vândut fără probleme.

      Apreciază

  42. AlexColita zice:

    Salut la toata lumea , doriti sa facem un grup de facebook cu cititorii acestui blog unde sa postam fiecare impresii despre cartile fantasy citite , dezbatem , comentam noile aparatii , distribuim cele mai noi stiri, etc?

    Apreciat de 1 persoană

  43. fansf zice:

    Uitați un potențial loc de întâlnire, în care ne putem vedea și la chip: https://www.facebook.com/events/471973363347296/.

    Apreciază

  44. nik zice:

    Buna ziua,stie cineva,o veste ,o noutate despre Oathbringer de Brandon Sanderson,traducere,cumparare drepturi,sau altceva…

    Apreciază

    • vderevlean zice:

      având în vedere că e un monstru de carte (cam cu 25% mai mare decât primul volum), deci trebuie f mult timp ptr tradus, eu cred că 2020 e cel mai optimist răspuns. calea regilor a apărut la noi în 2015, cuvinte despre lumină în 2019. asta zice tot.

      Apreciază

    • Mikey zice:

      Cu toata dragostea, cum se zice, dar Paladinul iarasi doarme pe el. Ar fi trebuit luat demult si volumul 3 si dat la tradus. 2020 mi se pare deja un termen optimist. Iarasi o sa am nevoie de juma de carte sa-mi aduc aminte ce s-a aintamplat. Nu stiu ce asteapta atat, parca ar lucra la CNAIR. Vorbim de o serie de succes, ce D-zeu! 😦
      Oricum, foarte buna si cartea a doua. Nu prea sunt capitole de tras sufletul, multa tensiune, multa actiune, se limpezesc multe si se anunta si mai multe.

      Apreciază

      • vderevlean zice:

        eu tocmai am decis să recitesc primul volum ptr a-l citi pe al doilea. îmi amintesc în mare acțiunea, însă doar personaje principale și câteva momente cheie. greu cu seriile astea, și cu pauze lungi între volume.

        Apreciază

  45. nik zice:

    A patra parte din seria Demon Tronul de cranii (Seria Demon, partea a IV-a, paperback)
    de Peter V. Brett

    Tronul de cranii din Krasia e pustiu.

    Jardir ar fi trebuit să cucerească întreaga lume cunoscută și să unifice toate popoarele în lupta împotriva demonilor. Dar Arlen Bales, Omul Pictat, i se opune și, după un duel la care onoarea i-a condamnat, amândoi dispar într-o prăpastie.

    Odată rămasă fără Mântuitori, lumea recade în haosul luptelor pentru putere, iar forțele Răului proliferează.

    Apreciază

Lasă un comentariu