Despre editura Final Chapter cu Iulian Babalau

Despre Final Chapter cu Iulian Babalau

logo

1. Cine este Final Chapter?
FinalChapter.RO este o editură nouă, cu o echipă tânără, nu foarte numeroasă, dar ambițioasă și cu planuri mari. La început ne gândeam să publicăm doar cărți în format electronic, apoi ne-am dat seama că nu putem ignora cartea tradițională, tipărită pe hârtie. Ne propunem să publicăm autori străini, dar și români, să scoatem literatură românească pe piața europeană și americană. Vrem să oferim cărți electronice (și nu numai) pentru cititorii români oriunde s-ar afla ei. Autorii și editurile ce doresc să-și publice sau numai să-și convertească titlurile în format electronic și au nevoie de ajutor pot să ne contacteze. Îi putem ajuta să-și vindă titlurile în orice format electronic.

ro-nori-de-furtuna-jim-butcher-storm-front2. De ce Dosarele Dresden?
Am început cu Dosarele Dresden dintr-o întâmplare. Am citit pe blogul Anei Veronica Mircea, ai cărei fani suntem, că traducerea primului volum este disponibilă. Am intrat în contact cu Jim Butcher, am cumpărat drepturile de publicare pentru limba română pentru toată seria, acum se găsește deja în librării. Dincolo de întâmplare, avem o afinitate pentru fantasy și SF, iar Dosarele Dresden este o serie reprezentativă a genului și nu a fost niciodată publicată în română.

3. Cum a fost primit primul roman publicat de voi? Sunteti multumiti, feedbackul este peste asteptari, sau sub asteptarile voastre?
Nori de furtună, primul volum al Dosarelor Dresden, a fost foarte bine primit, am avut un feedback pozitiv de la cititori și de la profesioniștii din zona editorială, dar și din zona blogurilor și a criticii. Le-a plăcut aproape tuturor cartea. Am primit și îngrijorări, în special de la fanii seriei, în ceea ce privește continuitatea și ritmul de publicare al volumelor din serie. Poate ar fi bine să lăsăm volumele ce le vom publica în 2016 să vorbească dspre asta și astfel să rispim îngrijorările. Vânzările nu au fost grozave în 2015, dar nici nu am avut prea mult timp la dispoziție, volumul a apărut abia înainte de Gaudeamus. Încă nu avem toate datele, când vor fi gata le vom publica pe site, cred că ar fi o idee bună să publicăm și numarul exemplarelor vândute, am observat că nici o editură sau librărie din România nu publică aceste informații și n-am înțeles de ce. Noi am decis de la primul volum să facem public tirajul pe pagina de gardă a cărții.

4. Pe canfool-moon-jim-butcher-191x300d preconizati ca va aparea „Luna Plina”, al doilea roman al seriei Dresden?
Luna plină, al doilea volum al Dosarelor Dresden, va apărea în februarie, iar la finalul lunii martie vine și Pericol mortal (volumul 3) de la traducere.

5. Una din problemele cititorului roman de fantasy este ritmul incet de aparitie al volumelor din seriile mari. Cam cate Dresdenuri planuiti sa scoateti la anul?
În 2016 plănuim să ajungem la volumul 7, Luna plină este gata, la finalul lunii martie vine Pericol mortal de la traducere, apoi plănuim să scoatem câte un volum la două luni. Dar asta depinde și de traducător. Dorim să avem un singur traducător pentru toată seria iar Ana Veronica Mircea are contracte și cu alte edituri.
Este însă absolut firesc să luăm în calcul și vânzările volumelor publicate, prin urmare cerem sprijinul cititorilor de fantasy/SF să cumpere cărțile. Cu siguranță asta va ajuta la marirea ritmului de apariție a volumelor din serie.
Însă indiferent de evoluția vînzărilor nu vom abandona Dosarele Dresden.

6. Aveti planuri sa abordati si alte genuri literare sau veti merge doar pe colectia sf/fantasy?
Planurile noastre includ toate genurile literare, vom avea mai multe colecții, SF/Fantasy este prima dintre acestea.

7. Si fiindca tot vorbim de genuri, pe cand primul sf de la Final Chapter? Aveti ceva in pregatire?
Pregătim și un roman SF în 2016. Pentru moment detaliile nu sunt stabilite și nu le vom face publice până în momentul când totul este stabilit.

8. Ce carti planuiti sa publicati in 2016? Vom vedea si alti autori sau ramaneti deocamdata doar la Jim Butcher?
Planul editorial pentru 2016 nu este încă gata, ce putem spune este că vom publica și autori români. Nu vom rămâne la Jim Butcher.

9. V-ar interesa sugestiile cititorilor, vis a vis de ce ar vrea sa vada tradus in limba romana?
Ne interesează foarte mult părerea cititorilor, chiar ne gândeam să facem niște sondaje pe site-ul nostru si pe Facebook penru a afla ce și-ar dori cititorii să vadă publicat în 2016.

Mult succes si sper sa auzim cat mai des despre voi.

Mai multe informatii puteti gasi pe siteul editurii aici.

A consemnat Dezideriu Szabo
Acest articol a fost publicat în Interviu și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la Despre editura Final Chapter cu Iulian Babalau

  1. Fennris zice:

    Super tare!! Daca or sa scoata macar urmatoarele 4 volume anul asta si-au gasit in persoana mea un cumparator/cititor fidel.Le urez bafta si sa le iasa tot ce si-au propus.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Pingback: PAGINA CITITORULUI DE FANTASY publică un interviu despre noi – FinalChapter.RO

  3. Iordana Ferent zice:

    Impresionant si…sa fie intr-un ceas bun!

    Apreciază

  4. Pingback: Scurte #437 | Assassin CG

Lasă un comentariu