Stirile fantasy ale lunii Iulie

Stiri fantasy din tara

Dupa o luna iunie in care nu s-a intamplat nimic pe la noi, iata ca editurile de la noi incep incet, incet (prea incet) sa se miste. Chiar daca nu ne-au coplesit cu carti, doua dintre cele trei edituri relevante pentru genul fantasy – pe Rao nu o mai pun la socoteala pana nu incepe sa dea semne de bun simt – au reusit sa ma surprinda fiecare in felul ei.  A treia, Paladin, pare ca a lasat lista lunga promisa la inceputul anului in sarcina lui Mos Craciun…

Aparitiile editoriale ale lunii Iulie

Editura Nemira

image-2015-07-3-20274422-70-ultima-dorinta-andrzej-sapkowskiUltima Dorinta (Witcher #1) – Andrzej Sapkowski – Aceasta este una dintre cele mai placute surprize ale lunii, romanul nefiind in planul editorial prezentat de Nemira pentru 2015. Andrzej Sapkowski este dovada ca exista literatura de calitate si in afara cercului exclusivist al scriitorilor de limba engleza si ca un polonez poate „sa se dea mare” printre greii fantasyului. Aaaa si sa nu uitam ca s-a facut un joc video de succes dupa aceasta serie. In cateva zile ma voi avanta in lumea lui Geralt, vanatorul de monstri si voi veni cu mai multe detalii. P.S. Nota 10 pentru noua prezentare grafica a colectiei Fantasy de la Nemira.

Editura Trei

fantana-inaltarii-brandon-sandersonaFantana Inaltarii (Nascuti din Ceata #2) – Brandon Sanderson – Chiar daca nu a aparut inca pe siteul editurii Trei, avem o coperta, si posibilitatea de a o comanda (cu o reducere de 35%) de pe librariaonline.ro . Situatia este putin ciudata, dar cei de la Trei au confirmat ca romanul va aparea in cursul saptamanii. Oricum este o veste buna. Nascuti din Ceata este o serie exceptionala, cu un farmec aparte si pana la The Way of Kings cea mai buna serie a lui Sanderson. Ii invidiez pe cei care nu au citit inca aceasta carte si ma bucur ca Trei ne-a demonstrat in sfarsit ca e hotarata sa-si continue seriile incepute.

Stiri fantasy externe

2013-DEC-Anthony-RyanAnthony Ryan, autorul seriei fantasy de succes Umbra Corbului a semnat un contract cu editurile Ace Books in S.U.A. si Orbit Books in Anglia pentru o noua trilogie. Aceasta va purta numele de The Draconis Memoria si primul roman al seriei, The Waking Fire urmeaza sa apara in Iulie 2016. Trilogia va fi o combinatie de steam punk si fantasy cu dragoni, magie si vapoare de otel propulsate cu sange draconic. James Long, editorul de la Orbit Books a dezvaluit ca primul roman al seri23920769ei este absolut exploziv. Sincer, dupa ce am citit Cantecul Sangelui Anthony Ryan a urcat rapid in topul scriitorilor mei preferati de fantasy asa ca abia astept sa treaca anul si sa ma bucur de Draconis Memoria.

Si iata ca si luna aceasta fanteziile mele prind forma si una dintre cartile mele cele mai asteptate are coperta. Este vorba despre Empire Ascendant a lui Kameron Hurley, al doilea roman al seriei The Worldbreaker Saga. Primul roman m-a dat pe spate si am fost impresionat de modul cu Hurley a reinventat fantasyul asa ca astept cu nerabdare aparitia acestui roman, porgramata pentru luna Octombrie.

Aparitiile editoriale ale lunii Iulie

23398770Queen of Fire (Umbra Corbului #3) – Anthony Ryan – Cel de al treilea roman al exceptionalei serii a lui Ryan este din punctul meu de vedere cea mai importanta aparitie editoriala a lunii. Concluzia evenimentelor incepute in Cantecul Sangelui este aici. Aventura lui Vaelin al Sorna a ajuns la final. Sincer, nu cred ca pot sa ma abtin si sa astept vreo doi ani ca acest roman sa apara la Trei.

23168830Last First Snow (Craft Sequence #4)  – Max Gladstone – Sunt un mare fan al seriei Craft si ma bucur ca a mai aparut un roman din acest univers uimitor. Actiunea celui de al patrulea roman se petrece in Dresediel Lex, locatia celui de-al doilea roman al seriei si readuce in prim plan cateva dintre personajele primelor romane, cum ar fi Temoc, Regele in Rosu sau Elayne.

0804178453.01._SCLZZZZZZZ_SL300_Half a War (Shattered Sea #3) – Joe Abercrombie – Abercrombie s-a miscat uimitor de repede cu aceasta serie, practic ultimele doua romane au aparut in acest an. Chiar daca este catalogata ca si Young Adult, este vorba despre Joe Abercrombie, deci trebuie citita. Eu am asteptat ca seria sa fie completa deci acum nu mai am nici o scuza.

0765332965.01._SCLZZZZZZZ_SL300_The Dinosaur Lords (The Dinosaur Lords #1) – Victor Milan – Trebuie sa recunosc ca din momentul in care i-am vazut coperta, aceasta carte a intrat instant pe lista mea de lectura. Poate ca pentru un individ titrat care citeste Kant pe ritmuri de Beethoven, un roman care aduce cavalerii si dinozaurii in aceasi aventura nu este interesant. Pentru noi, astialalti, este lectura obligatorie.

0451418085.01._SCLZZZZZZZ_SL300_ The Price of Valor (The Shadow Campaigns #3) – Djungo Wexler – Seria Shadow Campaigns a lui Wexler s-a bucurat de un succes foarte mare, atat datorita personajelor solide cat si datorita calitatii actiunii ce intra la categoria fantasy militar. The Price of Valor este al treilea roman din cele cinci care vor forma seria. Nu am avut inca placerea sa ma familiarizez cu seria dar este destul de sus pe lista mea de lectura.

Acest articol a fost publicat în Stiri fantasy și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

49 de răspunsuri la Stirile fantasy ale lunii Iulie

  1. Fennris zice:

    Ne mutam aici cu discutiile despre multiplele aparitii de pe plaiurile mioritice 😀 Ai zis ceva de Paladin, problema e ca, din pacate, Mos Craciun nu exista :)))

    Apreciază

    • orizontverde zice:

      hahaha, din pacate asa e. Oricum pe mine nu ma interesa de la ei decat continuarea la Mythago si Ancillary Justice, dar imi pare rau de cei ce asteapta Way of Kings… Poate ca macar Iepurasul de Paste exista 🙂

      Apreciază

      • Fennris zice:

        Astept si Ancillary Justice si mai era ceva de care nu-mi mai amintesc acum, trebuie sa ma uit pe lista 😀

        Apreciază

      • Altul zice:

        Cu toate ca le-am luat apararea postul trecut, trebuie sa recunosc ca si Paladin se apropie de RAO. Nu au scos absolut nimic anul asta. Doua carticele de 100 si ceva de pagini nu pot considerate „mari aparitii”. Nici macar Fundatia lui Asimov nu a fost continuata anul acesta. Eu am totusi sperante cu ei inca, fata de Rao, de la care nu mai am absolut nici-una.

        Apreciază

      • Fennris zice:

        Pentru Asimov au 3 carti la tradus, probabil or sa apara la gaudeamus sau la anul 🙂

        Apreciază

      • orizontverde zice:

        La anul si la multi ani. Sincer ma bucur de tot ce apare la noi si ce nu, traiasca bookdepository pt cartile importante si magazinele de imprumutat carti cu mouseul pt celelalte 🙂 Problema este si lipsa unei piete care sa absoarba carti pe banda rulanta. Poate daca erau scrise de Gutza… Sau ma rog, vorbite ca in zona aia mai greu cu citittul.

        Apreciază

      • Fennris zice:

        Ai dreptate.Gutza sa traiasca, Amin

        Apreciază

      • Altul zice:

        3 carti? Bun, bun. Fundatia nu am citit-o inca si exact cand ma pregateam sa alerg pe la anticariate dupa vechile serii de la Nemira, a rasarit Paladin. Insa fiind un blog fantasy, astept si ce promiteau in interviul ala de pe Fansf. Daca ar iesi tot ce au spus acolo, Paladin ar fi de vis.

        Apreciază

  2. mj zice:

    Probabil săptămâna viitoare o să încep și eu Blood Song. Problema e că, deși prima carte a fost catalogată ca fiind de senzație, am auzit că următoarea scade calitativ, iar cea de-a treia, de care ai menționat în articol, ar fi foarte slabă, pe goodreads având o notă mică, iar pe amazon nu mai zic (ultima oară când verificasem parcă avea vreo 2.5 stele din 5 dacă nu mă înșel).

    Apreciază

  3. Fennris zice:

    A aparut Fanatana Inaltarii si la Trei pe site, teoretic de azi se poate comanda, iar in legatura cu Asimov https://anaveronica.wordpress.com in josul paginii avem detalii cu privire la traducerile pe care le face, sau le-a facut.Din ce am vazut sunt la redactat Desert Spear, The way of kings(asta e din noiembrie la redactat) si mai avem in lucru(la tradus) Golden Fool 😀 plus cele trei carti din Fundatia lui Asimov.

    Apreciază

  4. mj zice:

    văd că la nemira urmează să apară (sunt listate ca 2015 și cum nu ne-au dezamăgit până acum legat de apariții tind să am încredere) memories of ice (malazan 3), desert spear (demon 2), precum și john scalzi – old man’s war (chit că e SF).

    dacă nu cumva scoate paladinul toate „restanțele” (plus alte câteva titluri foarte bune care apar cu anul 2015 – cum ar fi andy weir sau james s.a. corey), cred că tot nemira o să fie pe primul loc la final de an la apariții.

    Apreciază

  5. haggard zice:

    ai trimis mail catre nemira?pt ca si eu le-am trimis sa grabeasca treaba cu imperiul malazan

    Apreciază

  6. haggard zice:

    aproape nu.

    Apreciază

  7. Altul zice:

    @admin

    Intreb si eu: ceva vesti? Ramasese dupa 15.

    Apreciază

  8. Fennris zice:

    Nu stiu ce raspunsuri ati primit(sau daca ati primit) de la Nemira la e-mail-urile pe care le-ati trimis, dar au anuntat azi ca o sa apara in curand Memories of Ice plus urmatorul volum din seria Temeraire.AM mai intrebat eu de volumul doi din seria Demon si au zis ca tot in toamna asta o sa apara.

    De asemenea am intrebat, tot pe facebook, la Paladin daca au o data pentru publicarea lui The way of kings si mi-au zis ca fac tot posibilul sa apara la Gaudeamus.

    Din punctul meu de vedere Nemira ramane baza, celelalte edituri sunt de umplutura, asa ca nu va bazati pe seriile incepute de alte edituri, parerea mea.

    Apreciază

  9. haggard zice:

    amin.sunt de acord ca nemira este baza.legat de cronicile malazan stie cineva daca au in vedere si pe ian c esslemont care a scos carti tot din universul malazan?paladin mi-au raspuns si mie ca wok va fi scoasa pana la gaudeamus si sper si cateva surprize.iar trei ce a promis aia o sa scoata.mdp este serios.

    Apreciază

  10. Altul zice:

    Da, Nemira e baza. Adevarul este ca ce au lansat au si continuat, si intr-un ritm destul de decent (cu exceptia Malazan, desigur). Hai sa mai punem si Trei care e ok pana acum.

    Despre Paladin am zis ca le mai dau o sansa, cu toate ca anul acesta au fost efectiv jenanti, trecem in luna a 9a si ei inca nu au scos nimic notabil tot anul si ce au scos sunt niste mizerii fata de ce au promis. Dar…sa vedem. Oricum nu o sa cumpar WAK de anul acesta, ca sa nu iau vreo teapa stil RAO.

    Apreciază

  11. Fennris zice:

    Si Trei este ok, dar un volum intr-un an si ceva(dintr-o trilogie) mi se pare cam mult.Daca imi aduc bine aminte Nemira era gata cu the first law a lui Abercrombie in 18 luni.Eu sincer, nu imi mai pun baza in nicio alta editura in afara de Nemira.

    O sa cumpar in continuare tot ce o sa apara si o sa fie in aria mea de interes, indiferent de editura, sa nu fiu inteles gresit, doar ca nu o sa imi mai fac sperante ca editurile(in afara de Nemira) vor si termina seriile incepute 😀

    Apreciază

  12. Altul zice:

    Hai ca pana la urma cred ca o sa cumpar si eu, ca poate avand vanzare, devin mai activi. 🙂

    Apreciază

  13. haggard zice:

    din cate se aude si TREI va inchina steagul

    Apreciază

  14. Fennris zice:

    Deci ramanem doar cu Nemira 😕 poate macar termina seriile incepute.

    Apreciază

  15. haggard zice:

    din pacate cam asa se prezinta situatia.

    Apreciază

  16. Altul zice:

    Pentru faza cu TREi este vreo sursa sigura? Mie-mi vine greu sa cred.

    Apreciază

  17. George Frigura zice:

    Sincer eu sper sa fie o informatie falsa referitoare la editura Trei. In ultimul timp apreciez din ce in ce mai mult cartile scoase de Trei pe parte de sf&f, atat ca si continut cat ca si forma. Dupa dezamgirea cu Rao care anul asta nu a scos decat a doua carte din trilogia lui Hoffman si o carticica de Pratchett din Lumea Disc, dezamagirea cu Paladin, vizavi de care am fost sceptic de la inceput(ugly bad bear nu si-a tinut promisiunile la Milennium vizavi de Compania Neagra, de ce ar fi mai serios la Paladin?), acum editura Trei ar reprezenta o lovitura grea in conditiile in care imi sunt chiar simpatici.
    Nemira este baza(desi nici ei nu au continuat publicarea cartilor de Chelsea Yarbro Quinn, dar ii iert daca pana la Gaudeamus apar intradevar continuari la Imperiul Malazan, Temeraire si Demon) si de curand am descoperit si editura Alexandria pe care o urmaresc cu interes sa vad cu ce frecventa vor continua operele lui Gene Wolfe si Ursula K. Le Guin.

    Apreciază

    • Altul zice:

      Tinand cont ca nu exista o sursa pentru situatia cu editura TREI, eu o consider momentan o barfa. Sa nu uitam ca TREI, care nu e editura de profil sf&f a publicat mai mult decat Paladin care, spre rusinea lor, se prezinta ca o editura cu un astfel de profil si totusi pana acum sunt 0.

      Si inca ceva la Nemira: inca nu au scos continuare la H.P. Lovecraft.

      Apreciază

  18. haggard zice:

    legat de TREI era vorba de colectiile sf & fantasy.

    Apreciază

Lasă un comentariu