Stirile Fantasy ale lunii Iunie

Stiri Fantasy din tara

Dupa explozia de aparitii editoriale de luna trecuta, generata de BoockFest, in luna Iunie s-a asternut din nou tacerea. Chiar daca buzunarul meu se bucura, nu pot sa nu fac o matematica simpla. Au trecut sase luni din acest an si au aparut mult sub jumatate din cartile pe care Nemira, Trei si Paladin ni le promiteau anul acesta. In aceste conditii sunt slabe sperante sa vedem pana la sfarsitul anului toate cartile promise.

Stiri Fantasy externe

MV5BNzkyNjc5MTA3NV5BMl5BanBnXkFtZTgwMzkyMzY3NTE@._V1_SY317_CR21,0,214,317_AL_Postul de televiziune BBC a ecranizat excelentul roman Jonathan Strange & Mr. Norrell al scriitoarei Susanna Clarke, tradus in romaneste de editura Rao, intr-o mini-serie de sapte episoade. Distributia buna, nota de 8,4 pe IMDB si recenziile pozitive sunt motive in plus – pe langa faptul ca romanul mi-a placut in mod deosebit – sa ma desfat vizual cu acest serial.

20753341

A fost facuta publica coperta celui de al treilea si ultimul roman al seriei Chronicle of the Unhewn Throne. Finalul acestei serii epice va vedea lumina tiparului in martie 2016. Nu era destul ca The Last Mortal Bond este pe locul intai in topul celor mai asteptate romane ale mele, acum am si o imagine pe care sa o asociez cu aceasta dorinta…

Aparitiile editoriale ale lunii iunie

Daca la noi a fost luna de post, pe plan extern a fost un adevarat festin!

22852698The Liar’s Key (The Red Queen’s War #2) – Mark Lawrence – Pentru mine, aparitia unui roman semnat Mark Lawrence este o sarbatoare. Faptul ca tocmai am terminat primul roman al seriei si am fost profund incantat de el, ma face sa consider aceasta ca fiind cea mai importanta aparitie editoriala a lunii iunie. In plus, recenziile spun ca acesta este cel mai bun roman al autorului. Adica mai bun decat celelalte patru? Pe bune ?!

1623653983.01._SCLZZZZZZZ_SL300_Knight’s Shadow (Greatcoats #2) – Sebastien de Castell – Nu am citit inca primul roman al seriei dar acesta este foarte sus pe lista mea de lectura. Traitor’s Blade a fost socotit unul dintre cele mai bune romane fantasy ale anului 2014 si unul dintre cele mai bune romane de debut ale acelui an si continuarea sa a fost primita la fel de bine.

0062387030.01._SCLZZZZZZZ_SL300_Beyond Redemption – Michael R. Fletcher – Intr-o lume in care credinta modeleaza legile fizicii si nebunia este cea mai puternica arma, cele mai „rasucite” minti isi manifesta vointa pervertind realitatea. Cu asa o premiza, Beyond Redemption a devenit numarul unu pe lista mea de lectura si in mod sigur urmatorul roman pe care il voi citi.

0765332671.01._SCLZZZZZZZ_SL300_The Philosopher Kings (hessaly #2) – Jo Walton – In primul roman al seriei zeita Pallas Atena (calatoare in timp), fondeaza Just City, populat cu zece mii de copii, cateva sute de profesori din toate erele umanitatii si o mana de roboti utilitari din viitorul indepartat. Totul merge bine pana cand apare Socrate si ravaseste lucrurile cu intrebarile sale. Ce a iesit de aici vom descoperi in The Philosopher Kings.

1633880109.01._SCLZZZZZZZ_SL300_Storm and Steel (The Book of the Black Earth #2) – Jon Sprunk – Acest roman este continuareahttps://cititorfantasy.wordpress.com/wp-admin/post-new.php lui Blood and Iron, roman ce s-a bucurat de aprecieri pozitive si descris ca si varianta sword & sorcery a lui Spartacus. Suna interesant si sunt convins ca mai devreme sau mai tarziu voi arunca un ochi asupra acestei serii.

B00VEQN4TI.01._SCLZZZZZZZ_SL300_The Two of Swords (The Two of Swords #5) – K. J. Parker – Acesta este al cinci-lea episod al romanului serial al unuia dintre cei mai apreciati autori de low fantasy, castigator al World Fantasy Award. Acest proiect interesant va fi compus din opt episoade si spune povesea unui razboi necrutator vazut prin prisma mai multor personaje din ambele tabere.

0062292528.01._SCLZZZZZZZ_SL300_To hold the Bridge – Garth Nix – Acest volum contine o nuvela plasata in universul Vechiul Regat si alte 18 povestiri scurte ale autorului care demonstreaza versatilitatea acestui autor, ele fiind din genuri ca science fiction, paranormal, mister, etc. Garth Nix scrie foarte bine si sunt convins ca acest volum merita toata atentia cititorilor.

Au fost anuntati castigatorii Premiilor Locus 2015.

20706284Roman science fiction: Ancillary Sword, Ann Leckie

Anul trecut, Ancillary Justice, primul roman al acestei serii castica toate premiile sf importante. Se pare ca al doilea roman calca pe urmele primului, facand din Imperial Radch o serie de exceptie in peisajul science fiction.

17910048Roman fantasy: The Goblin Emperor, Katherine Addison

O sa incerc intr-un final acest roman, dar nu cred ca este mai presus de City of Stairs, Magician’s Land sau Mirror Empire, celelalte romane nominalizate asa ca ma tem ca voi avea o mare dezamagire.

Half-a-King-Shattered-Sea-BoRoman Young Adult: Half a King, Joe Abercrombie

In sfarsit o veste buna! Nu am citit inca acest roman, dar este scris de Joe Abercrombie, deci nu poate sa fie decat bun 🙂 Chiar daca este considerata YA, noua serie a lui Abercrombie este in in acelasi timp fantasy epic.

18601927Roman de debut: The Memory Garden, Mary Rickert

Nu stiu prea multe despre acest roman, ce am citit pe goodreads.com nu m-a lamurit, dar deoarece unul dintre finalisti a fost The Emperor’s Blades a lui Brian Staveley, un roman care mi-a placut in mod deosebit, nu pot sa fiu impartial si sa zic felicitari Mary Rickert 😉

Acest articol a fost publicat în Stiri fantasy și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

40 de răspunsuri la Stirile Fantasy ale lunii Iunie

  1. mj zice:

    dezamăgitoare (ca număr) aparițiile de pe plan mioritic de până acum e puțin spus, incluzând aici și ce a apărut la bookfest, unde în afară de cântecul sângelui și luna ucigașă nu am ce să amintesc (și nu, nuvela de sanderson – o cărticică de 160 de pagini – nu merită să fie încadrată la apariții, nu mai spun că aceasta să fie singura apariție de acest gen de la paladin mi se pare rușinos).

    Apreciază

  2. haggard zice:

    nemira si trei sau tinut de cuvant insa paladin este o rusine.a promis atatea si nu a facut nimic.iar la paladin se afla atatea promisiuni si autori pe care ii asteapta atatea oameni.sa speram ca la gaudeamus.

    Apreciază

  3. Catalin zice:

    Pacat. Vreau sa sprijin editurile romanesti dar cand publica doar a carte pe an dintr-o serie cu peste 5 volume iti cam bagi piciorul in ea de treaba. Scuze de limbaj. Voi cumpara totusi volume precum Witcher: The Last Wish, si urmatorul volum Malazan, dar originalele raman in prim plan in caz de cumparare. Preturile raman de multe ori aceleasi, desi Nemira mai au reduceri din fericire.

    Apreciază

    • orizontverde zice:

      Si eu am aceasi dilema. Vreau sa sprijin editurile, dar nu am pe cine… Sincer, nu voi astepta in nici un caz dupa Trei sa publice continuarea la „Cantecul Sangelui”, acestia nu au dus mai departe nici una dintre seriile fantasy incepute. Singura raza de lumina e Nemira, dar si ei ar putea sa se grabeasca putin cuu Malazan.

      Apreciază

      • Altul zice:

        Nemira e intr-adevar ok in sensul ca odata inceputa o serie, macar o duc la bun sfarsit. Dar au si ei o problema: cand e vorba de o trilogie, nu ma deranjeaza ritmul de o carte/an. Dar la o serie lunga asa cum este Cronicile Malazane, mi se pare o stupizenie sa scoti in ritmul asta.

        Nu mai zic de Rao, care deja cred ca sunt nesimtiti. O gramada de serii incepute si pe care nu le continua, sau scot cartile la doi ani dupa ce apar.

        Paladin a inceput bine si acum….parca e Rao 2.

        Deci…tot Nemira e baza momentan.

        Apreciază

      • Altul zice:

        Si am uitat sa mai adaug ceva. La Rao e nesimtirea atat de mare, ca nici macar nu raspund la mailuri. Am trimis doua mailuri in care am intrebat daca se mai continua vreo serie, pentru ca nu vreau sa dau bani pe 6 carti, iar restul de 7 sa nu le vad niciodata. Credeti ca mi-a raspuns cineva?

        Apreciază

      • orizontverde zice:

        Eu la Rao am renuntat de tot. Maine imi comand „The Republic of Thieves” de pe bookdepository. Nu cred ca Rao va mai continua seria si anul acesta apare al patrulea roman din ticalosul gentilom. Acelasi lucru o sa fac si cu seria „Lumea fara zei”, cat despre „Roata timpului” …

        Apreciază

      • Altul zice:

        Eu regret ca m-am apucat de Cronicile Ucigasului de Regi. Ulterior am sesizat ca s-ar putea sa nu mai vad a treia carte in romana de la Rao. In fine, cu editura asta mi-am facut o regula clara: voi mai cumpara de la ei doar cand vad seria completa si cand vad macar ca la Nemira, o carte pe an. Poate nu ar fi rau sa ii mai bombardeze si altii cu mailuri. Cine stie, poate or sa se trezeasca la un moment dat.

        Apreciază

  4. Fennris zice:

    Eu zic ca Nemira e foarte ok 🙂 si chiar s-a tinut de cuvant pentru anul acesta.De Rao nu mai zic nimic :)) iar Paladin am impresia ca o sa sfarseasca precum Tritonic sa speram ca ma insel 😀

    Apreciază

    • orizontverde zice:

      Cu „Ultima dorinta”, Nemira vine deja cu romane care nu erau in planul editorial, deci nota 11. Nivelul lui Rao la ora actuala este de „300 de retete cu Nutela”, ultima carte pe care au scos-o. Paladin… inca astept. Trei scoate carti bune dar inca nu a venit cu continuare la nici una dintre seriile fantasy incepute. SIncer nu mi-au inspirat incredere deci cel putin cu seria „Umbra Corbului” nu voi astepta dupa ei.

      Apreciază

      • Catalin zice:

        30 retete Nutella :))
        Intr-un fel nu pot sa ii invinuiesc pentru ca nu cred ca romanele fantasy se vand la fel de bine ca cele cu retete culinare. Poate de asta si Nemira scoate duzine de carti religioase, si mai cele.
        Ma intreb totusi daca au decis sa publice Ultima dorinta in perioada asta ca sa profite de hype-ul lasat de The Witcher 3. Tare ciudat ca au fost publicate in aproape toata Europa de atatia ani, numai la noi nu. Pana acum.

        Apreciază

      • orizontverde zice:

        Niciodata nu e prea tarziu. 🙂

        Apreciază

      • Altul zice:

        Nu cred ca problema este de vanzari din moment ce Rao are cativa ani de cand lanseaza serii fantasy, iar ultima din ele chiar anul trecut. Ideea e alta: poate Rao nu are vanzare, dar cum sa cumpere lumea cand nu duci seriile la sfarsit sau daca le duci, le duci in 100 de ani?

        Apreciază

      • Golum zice:

        Nemira vine cu romane care nu erau în planul inițial dar nu-și continuă seriile vechi, fapt remarcat și de „Altul”. Cronicile Imperiului Malazan sunt tărăgănate din 2012. Aștept de un an cu Porțile casei morților necitită în speranța că va apare și Memoriile gheții. În ritmul actual de două volume în trei ani seria se va termina în 2040. Nici cu două volume pe an nu mi se pare normal sa mai aștept 4 ani, se traduc mai lent decît scrie GRR Martin, ceea ce nu e puțin lucru.
        Pe viitor nu voi mai cumpăra de la ei decît seriile terminate care stau de ani de zile pe rafturile librăriilor 🙂

        Apreciază

      • orizontverde zice:

        Si eu stau in cumpana cu Malazan, Nemira ar trebui sa publice seria mai repede. Deja ma uit la Memories of Ice pe bookdepository si ma mananca degetele. Nu stiu de ce nu se traduc mai multe romne dintr-o serie si se lanseaza apoi la intervale scurte de timp. Daca vreau sa citesc o serie, o sa cumpar continuarea si peste o luna, la fel cum as cumpara-o peste un an.

        Apreciază

  5. Fennris zice:

    Eu zic ca Trei pentru inceput e ok, probabil ca or sa faca mai multe pe viitor, sunt oarecum la inceput cu partea fantasy, iar Nemira daca mai scot continuarile de la seriile Malazan, Omul aramiu, Demon si ceva de Abercrombie eu o sa fiu satisfacut pe deplin si o sa cumpar si Outlander 😀 desi nu am asteptari prea mari 😀

    Apreciază

  6. Altul zice:

    In curs de aparitie la Rao: Minionii. Hai ca m-am enervat si azi.

    Apreciază

    • Fennris zice:

      Eu zic sa recunosti ca asta asteptai, de fapt :)))

      Apreciază

    • orizontverde zice:

      Hahahahaha! Minioni si Nutela. Asta-i nivelul Rao in momentul acesta. Eu cred ca putem sa ne luam adio de la seriile lansate de ei. La mine The Republic of Thieves este deja pe drum.

      Apreciază

      • Fennris zice:

        Eu cred ca or sa scoata ultima parte din Cronicile ucigasului de regi, si asta doar ca citisem pe undeva ca va fi ecranizata 😀

        Apreciază

      • orizontverde zice:

        Asta ar fi minunat. Totusi Rao poate sa stea linistita caci Rothfuss nu da semne ca ar termina foarte curand al treilea roman al seriei.

        Apreciază

      • mj zice:

        hehe, bine că mi-am cumpărat-o și eu de pe amazon acum poate mai bine de un an când am prins o ofertă (din păcate încă nu am apucat să o citesc, la fel ca multe altele pe care le-am cumpărat tot așa la oferte, dar asta-i altă poveste). am mai zis-o în trecut, vreau să susțin editurile locale prin cumpărarea cărților, dar dacă ele nu le scot eu ce să fac atunci ?

        Apreciază

      • Altul zice:

        @mj

        Asta le-am transmis si eu celor de la Rao: eu as cumpara si Roata Timpului si Cele sapte regate si Ticalosul Gentilom, dar sa fie traduse toate, sau cel putin in stilul lent, dar sigur de la Nemira de o carte pe an. Ca nu am de ce sa dau bani si sa ocup spatiu degeaba in casa cu serii incomplete.
        Si chiar nu inteleg lancezeala asta de la Rao, pentru ca bani au. Numai din Dan Brown, Stapanul Inelelor si Nasul cati bani or fi facut.

        Apreciază

  7. Altul zice:

    Si p.s. Eu nu inteleg nici care e treaba cu Paladin. Vreau sa cumpar „Fundatia”, dar vad ca si ei au inceput s-o arda rao-style. Si nu ii inteleg cu atat mai mult, cu cat o carte din serie are in jur de 300 de pagini.

    Apreciază

  8. mj zice:

    în sfârșit o veste bună http://www.librariaonline.ro/beletristica/science_fiction/fantana_inaltarii_al_doilea_volum_din_seria_nascuti_din_ceata-sanderson_brandon-p10085636. Curios de unde au deja informațiile despre carte din moment ce pe site-ul editurii nu este încă listată. Eu cel puțin am găsit doar preview, alte detalii nu, nu mai spun de copertă.

    Apreciază

  9. Fennris zice:

    Ahahaha 😀 sa speram ca e adevarata informatia 😀 stiam ca era tradusa cartea si ca era la redactat de ceva timp 😀 .Iar way of kings nu cred ca apare pana la gaudeamus 😦

    Apreciază

    • mj zice:

      Poate să apară și la Gaudeamus, dar măcar să apară însoțită de alte câteva cărți, ca să-și spele păcatele. Că altfel…

      Apreciază

      • orizontverde zice:

        Da, da , daca s-ar putea si cu al doilea roman din seria Umbra Corbului, ca nu mai rezist 🙂

        Apreciază

      • Fennris zice:

        Eu ma cam indoiesc :)) nu mai zic de faptul ca site-ul lor arata ca un blog amarat :)) am impresia ca s-au inhumat la prea multe si acum or sa dea cu bata in balta.

        Apreciază

      • Fennris zice:

        De Paladin vorbesc aici 😀

        Apreciază

      • Altul zice:

        Eu zic sa avem incredere momentan in Paladin. Sunt sigur ca or sa faca treaba. Au promis Brent Weeks, Jemisin si Sanderson. Daca la anul cel tarziu nu apare cate un volum din astea, atunci putem sa dam un verdict. Ideea este ca in Romania e greu cu cititul in primul rand, iar cu sf&f si mai greu. Cati crezi ca citesc Sanderson si Jemisin?

        Apreciază

  10. Fennris zice:

    Da, aici nu am un raspuns din pacate 🙂 oricum, mai mult decat sa asteptam nu putem sa facem.

    Apreciază

Lasă un comentariu