Stiri Fantasy din tara
Se pare ca Book Festul care a avut loc saptamana trecuta a fost pe post de catalizator pentru editurile noastre si dupa ce m-am plans de doua luni ca nu prea avem aparitii editoriale, luna mai vine cu o explozie de „bunataturi” de nu le pot duce. Asa cum se spune, ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa nu te tina buzunarul…
Aparitiile editoriale ale lunii mai
Editura Trei
Cantecul Sangelui (Umbra Corbului #1) – Anthony Ryan – Cu toata explozia de carti de luna aceasta, acest roman este, din punctul meu de vedere, cea mai importanta aparitie. Un exemplu de succes in cea ce priveste auto-publicarea, Cantecul Sangelui a fost refuzata de doua edituri pana cand Anthony Ryan si-a luat inima in dinti si si-a publicat romanul de unul singur. Succesul urias de care s-a bucurat a atras imediat una dintre marile edituri de gen! Considerata versiunea martiala a romanului Numele Vantului, Cantecul Sangelui este unul dintre cele mai apreciate debuturi ale ultimilor ani. Voi reveni cu o recenzie cat de curand.
Editura Paladin
Sufletul Imparatului – Brandon Sanderson – Chiar daca nu este acea carte de Sanderson pe care toti fanii o asteptau de la Editura Paladin, `nu pot sa nu ma bucur de aceasta cartulie. Si asta din doua motive: 1. este semnata de Brandon Sanderson; 2. este semnata de Brandon Sanderson si a luat premiul Hugo in 2013 la categoria cea mai buna nuvela. Si nu stiu daca am mentionat: este semnata de Brandon Sanderson 😉
Fata innecandu-se – Caitlin R. Kiernan – Fantasyul paranormal nu este neaparat genul meu, dar acest roman se remarca prin numeroasele nominalizari la cele mai prestigioase premii ale literaturii speculative din care si-a adjudecat doua: Bram Stoker si James Tiptree Jr., iar recenziile pe care le-am citit m-au convins ca acesta nu este un roman pe care sa-l ratez.
Editura Nemira
Luna Ucigasa (Vise intunecate #1) – N. K. Jemisin – Dupa Cantecul Sangelui, acesta este al doilea roman in ordinea preferintelor mele din aparitiile lunii. Am cunoscut-o pe Jemisin prin intermediul trilogiei Inheritance si am fost cucerit de talentul ei scriitoricesc, de complexitatea personajelor si de imaginatia fascinanta a acesteia si sunt nerabdator sa explorez acest nou univers al autoarei afro-americane.
Lumea de Gheata si Foc – , , – nu sunt un mare fan la masinii de muls bani care s-a construit in jurul seriei Cantec de Gheata si Foc si cred ca adevaratii fani ar prefera sa vada pe raft Vanturile Iernii, dar trebuie sa remarc tinuta grafica impecabila a acestui volum.
Lacrimile Diavolului – Stefana Czeller – Cu toate ca nu ma dau in vant dupa urban fantasy, mi-am propus sa promovez autorii romani si ma bucur de fiecare data cand apare un roman care nu intra in categoria acea de oniric si suprarealist, in care tind sa cada multi dintre scriitorii nostri de fictiune. DEci, succes Stefana Czeller si la mai mare!
Stiri fantasy externe
Editura Gollancz a publicat volumul Sword of Destiny de Andrzej Sapkowski, volum ce contine sase nuvele nepublicate inca in limba engleza din universul The Witcher al scriitorului polonez. Sapkowski este unul dintre putinii scriitori din Europa de Est care a reusit sa cucereasca piata fantasy de limba engleza si nu doar cu romanele sale ci si cu jocul video The Witcher, inspirat din acestea.
Bloomsbury Books a facut publica prima imagine din cea ce va fi Editia Ilustrata a romanelor Harry Potter. Ca ne place, sau ca nu ne place, seria Harry Potter a avut un impact major asupra genului fantasy, readucand genul in atentia publicului larg, asa ca salut cu bucurie orice aparitie care-i poate atrage pe cei mici in mrejele literaturii fantastice.
dddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
Aparitiile editoriale ale lunii mai
Sword of the North (The Grim Company #2) – Luke Scull – Cu The Grim Company, Luke Skull intra in randurile baietilor duri ai fantasyului modern, ingrosand randurile maestrilor grimdark-ului, alaturi de Joe Abercrombie si Mark Lawrence. Se pare ca al doilea roman al seriei, Swords of the North i-a iesit si mai bine, acesta bucurandu-se de si mai multe aprecieri din partea fanilor. Aceste romane sunt destul de sus pe lista mea de lectura si sper sa va pot impartasi parerile mele personale cat de curand.
The Waterborne Blade (Waterborne #1) – Susan Murray – Inceputul unei noi serii epic fantasy, cu 4,08 puncte (din maxim 5) pe goodreads.com si niste recenzii foarte entuziaste, pare a fi un roman promitator. Nu sunt convins inca, dar voi sta cu ochii pe aceasta serie.
d
Lord of Ashes (Steelhaven #3) – Richard Ford – Acesta este romanul de final al unei trilogii epic fantasy care s-a bucurat de succes in randul fanilor genului. Cu toate acestea, vocile rele spun ca Richard Ford nu a reusit sa-si finalizeze seria cu aceasi „vana” cu care a pornit la drum, acest al trei-lea roman neridicandu-se la inaltimea asteptarilor.
A throne of Thorns and Roses (A throne of Thorns and Roses #1) – Sarah J. Maas – Acesta este debutul unei noii serii a autoarei Sarah J. Maas, cunoscuta publicului roman datorita seriei Tronul de Clestar publicata de Editura Rao. Young adult, romance, zane, lupi si toate cele, numai bun pentru tineretul fantasy 🙂
Uprooted – Naomi Novik – Si in acelasi ton cu romanul de mai sus avem Uprooted, un nou roman de la autoarea seriei de succes Temeraire, publicata in romaneste de Editura Nemira.
ce nume ai pe Goodreads? 🙂
ApreciazăApreciază
dezideriu szabo
ApreciazăApreciază
ha !!! :)) aveam eu o banuiala :))))) dar nu eram sigur
bun, bun..suntem online… 😉
ApreciazăApreciază